Ελληνοτουρκικά: “Φλερτάρει” με τον τορπιλισμό του διαλόγου η Άγκυρα

Η δραματική προειδοποίηση του Κωνσταντίνου Φλώρου για τα ελληνοτουρκικά: Αυτά που ζητάει η Άγκυρα μπορεί να τα πάρει μόνον με πόλεμο.
AP.
2'

Οι επιδιώξεις που έχει η Τουρκία έναντι της Ελλάδος μπορούν να επιτευχθούν μόνο με πόλεμο, προειδοποίησε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφερόμενος στις κινήσεις της γειτονικής μας χώρας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.

Οι διαπιστώσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσκεψη Φιντάν στην χώρα μας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα ομολογό του Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτικές του κλίματος στα ελληνοτουρκικά το τελευταίο διάστημα, καθώς η Τουρκία έφτασε στο σημείο να βγάζει navtex διεκδικώντας... υφαλοκρηπίδα μεταξύ Χίου και Σάμου.

Μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να προχωρήσει ο οποιοσδήποτε διάλογος; Ή απλά η Άγκυρα έχει επιλέξει να τον τορπιλίσει;

Η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη

Η επισήμανση του Κωνσταντίνου Φλώρου ήλθε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου τόνισε: «Αποκλειστικά και μόνον με υπαιτιότητα της Τουρκίας που δεν σταματά να εντείνει τις προκλήσεις της κατά της Ελλάδας με όλους τους τρόπους, Η Ελλάδα οφείλει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Αμέσως μετά ο Κωνσταντίνος Φλώρος έριξε την «βόμβα» σημειώνοντας ότι όλα αυτά που ζητάει η Τουρκία - πέραν της μόνιμης διαφοράς για καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας είναι αιτία πολέμου.

«Αυτά τα οποία ζητά τα παραπάνω από αυτό, είναι πράγματα που μπορεί να τα κερδίσει μόνον με πόλεμο, και αυτό μόνον εάν και εφόσον τον χάσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η προς πόλεμο προπαρασκευη είναι η πλέον φιλειρηνική μέθοδος για να μην πολεμήσεις ποτέ, αλλά και για να μην χάσεις ποτέ, ώστε το κόστος που δημιουργείται στον αντίπαλο να είναι πολύ υψηλό και έτσι να διατηρήσουμε την ειρήνη διά της αποτροπής, χωρίς να κάνουμε πίσω ούτε ένα εκατοστό σε αυτά που θεωρούμε και είναι ζωτικά μας συμφέροντα» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις