Βουλιαγμένη: «Τα παιδιά λιποθυμούσαν και τα πετούσαν έξω» - Νέες αποκαλύψεις για το κλαμπ

Καλέσματα σε παρόμοιες εκδηλώσεις απευθύνονται και σε μαθητές γυμνασίου 
3'

Δραματικές στιγμές έζησαν πολλοί μαθητές έξω από γνωστό κλαμπ της λεωφόρου Βουλιαγμένης, καθώς ασθενοφόρα χρειάστηκε να μεταφέρουν παιδιά σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

Ένα κορίτσι που βρισκόταν στο μαγαζί εκείνο το βράδυ αποκαλύπτει στο MEGA τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της όταν τα παιδιά λιποθυμούσαν το ένα μετά το άλλο.

«Τα παιδιά δεν μπορούσαν ανταπεξέλθουν. Οι μισοί είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, οι άλλοι ξέρναγαν. Την ώρα που φεύγαμε, υπήρχαν ακόμα παιδιά λιπόθυμα που τα βγάζανε έξω. Ένα παιδί από το σχολείο μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», ανέφερε.

H εταιρεία που διοργανώνει την συγκεκριμένη εκδήλωση, είχε νοικιάσει το μαγαζί για την βραδιά και το διαφήμιζε σαν χοροεσπερίδα για τους μαθητές ως σχολικό φεστιβάλ. Μάλιστα, είχε μεριμνήσει για την μεταφορά των μαθητών με πούλμαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συνοδοί.

«Το δεκαπενταμελές μας ενημέρωσε ότι διοργανώνεται μία χοροεσπερίδα για το σχολείο μας, απλά μας είπε την ώρα και την ημέρα που πρέπει να παρευρεθούμε εκεί. Κάποια παιδιά που ήθελαν να πάνε με πούλμαν, ήμουν και εγώ μέσα σε αυτά τα παιδιά, μας ενημέρωσε το δεκαπενταμελές την ώρα που θα πρέπει να βρισκόμαστε στο σχολείο ώστε να πάμε στο μαγαζί».

«Εκεί μέσα έπιναν ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχουνε συνοδοί. Γενικά το θέμα βρωμάει από το κεφάλι και κάνουν εκδηλώσεις και σε μπαρ και σε όλα αυτά ανήλικα με ποτά. Πώς κλείσανε τα μπουκάλια και τα ποτά;», ανέφερε μητέρα μαθήτριας.

Παρόμοια καλέσματα απευθύνονται και σε μαθητές γυμνασίου.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι διοργανωτές είχαν θεσπίσει και συγκεκριμένες τιμές που κυμαίνονταν από 20 έως και 40 ευρώ για την είσοδο στο μαγαζί, αναλόγως με τη θέση που θα έχει ο κάθε μαθητής μέσα στο κλαμπ. Πάντως σε όλες τις θέσει η πρόσβαση στο αλκοόλ είναι ακριβώς η ίδια.

«Όταν 10 παιδιά βλέπουνε δύο μπουκάλια μπροστά τους με αλκοόλ προφανώς και θα πιουν. Άκουσα από παιδιά ότι ένιωσαν ότι τα ποτά ήτανε ‘μπόμπα’».

Κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης του κλαμπ και ο διοργανωτής της εκδήλωσης

Την ίδια ώρα που τόσο ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, όσο και ο υπεύθυνος για την εκδήλωση εξακολουθούν να αναζητούνται, οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές διαχειρίστηκαν τα ημιλιπόθυμα παιδιά σοκάρουν.

«Κάποια παιδιά δεν είχαν καλά τις αισθήσεις τους και είχαν αναγκαστεί να πάνε στην τουαλέτα και την ώρα που ανακοινώθηκε ότι πρέπει το μαγαζί να αδειάσει, ουσιαστικά με πολύ απότομο και άμεσο τρόπο τους ζητήσανε να απομακρυνθούν από τον χώρο, παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόντουσαν καλά. Είχανε κάνει εμετό», είπε πατέρας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Ο Δήμος Αθηναίων έχει επιληφθεί του θέματος που αφορά το νυχτερινό κλαμπ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, που χορήγησε αλκοόλ σε ανηλίκους. Θα προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τις πράξεις που διαπιστώθηκαν, σε συνεννόηση και με την Ελληνική Αστυνομία».

Έλεγχοι στις φιάλες που κατανάλωσαν οι ανήλικοι

Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους στις φιάλες των ποτών που κατανάλωσαν οι μαθητές ενώ εκτός από την ποιότητα των ποτών οι αρχές διενεργούν ελέγχους για τις ποσότητες οι οποίες καταναλώθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας.

Κάτι τέτοιο θα διαπιστωθεί από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στον χώρο και τις οποίες έχουν ήδη ζητήσει. Το πρωί της Τρίτης (29/10) συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει εάν τελικώς θα σφραγιστεί το κλαμπ.

Σχετικές ειδήσεις