Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 250 άστεγους συμπολίτες μας
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε μια ζεστή αγκαλιά στους άστεγους
συνανθρώπους μας, υλοποιώντας μεγάλη εορταστική δράση για τους άστεγους την Τρίτη (24/12) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (έξω από τον σταθμό Θησείο),
ενισχύοντας τους ευάλωτους συμπολίτες μας με χριστουγεννιάτικα γεύματα και είδη
προστασίας από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η εν λόγω μεγάλη δράση υλοποιήθηκε
κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού και σε συνεργασία με
την Chef’s Club of Attica “Acropolis” – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.
Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, μαζί με
επαγγελματίες – μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, ετοίμασαν και
διένειμαν ζεστά, εορταστικά γεύματα και γλυκίσματα. Παράλληλα, η δράση ντύθηκε
μουσικά από DJ, μεταφέροντας την χαρά των Χριστουγέννων και δημιουργώντας
χαρμόσυνη εορταστική ατμόσφαιρα. Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διένειμε
δώρα τα οποία περιείχαν είδη ένδυσης για προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες
(κασκολ, σκούφο, γάντια) αλλά χριστουγεννιάτικες κάρτες που έγραψαν οι εθελοντές
του Ε.Ε.Σ.
Τον συντονισμό για την παρασκευή των ζεστών γευμάτων πραγματοποίησε ο
Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και
Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, ο
Βασίλης Μπέκας, Αρχιμάγειρας της Προεδρίας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος στην
ΛΑΕΑ Ακρόπολις και ο Στέλιος Μαστοράκος, Διευθυντής της σχολής Meat Pro Academy,
Αρχιμάγειρας στην Odyssea Academy και μέλος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις.
Συνολικά από την δράση ωφελήθηκαν 250 άτομα. Ανάλογες δράσεις υποστήριξης
αστέγων θα υλοποιηθούν από τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. καθ’ όλη τη
διάρκεια του χειμώνα, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές
θερμοκρασίες.
Σημειώνεται ότι οι πρώτες ύλες των γευμάτων ήταν μια ευγενική χορηγία της ΠΟΣΠΛΑ
(Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών), της Ρίζος Meat, της Odyssea
Academy, της Meat Pro Academy και του Αρτοποιείου Αθηναία Νέα.