Είναι καλές οι ώριμες μπανάνες; Εδώ είναι η αλήθεια
Τα οφέλη από τις ώριμες και τις άγουρες μπανάνες.
Οι μπανάνες είναι σίγουρα από τα πιο καταναλωμένα και αγαπημένα φρούτα στον κόσμο. Είναι εξωτικά, θρεπτικά. Στην πραγματικότητα, όμως, ποια είναι τα οφέλη αν τρώμε ώριμες ή άγουρες μπανάνες;
Οι μπανάνες γενικά έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, αλλά έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα εάν καταναλωθούν σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης.
Οφέλη από άγουρες μπανάνες
Πρώτα από όλα, οι άγουρες μπανάνες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο είναι μια ίνα που δεν αφομοιώνεται πλήρως από το λεπτό μας έντερο. Ωστόσο, είναι καλό για το έντερο και μας βοηθά να διατηρήσουμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Τα πράσινα λοιπόν είναι πολύ καλά για όσους πρέπει να κρατούν υπό έλεγχο το σάκχαρό τους.
Επιπλέον, το άμυλο μπορεί να συμβάλει στο αίσθημα παρατεταμένου κορεσμού, με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχει την όρεξη και συνεπώς να διατηρεί ένα επαρκές σωματικό βάρος. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η περιεκτικότητα σε λίπο άμυλο δυσκολεύει την πέψη και συνεπώς βαραίνει το στομάχι μας, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν το τρώμε και να μην το παρακάνουμε.
Ώριμες μπανάνες: ορίστε τα οφέλη
Κατά την ωρίμανση, το άμυλο που βρίσκεται στις μπανάνες μετατρέπεται σε απλή ζάχαρη και ως εκ τούτου γίνονται πιο γλυκές και ως εκ τούτου πολύ πιο εύκολο να χωνευτούν. Αυτή η διαδικασία ωρίμανσης αυξάνει επίσης τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες, καθιστώντας έτσι πηγή ενέργειας.
- Είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα.
- πλούσιο σε φυτικές ίνες?
- περιέχουν φολικό οξύ.
Επομένως, αυτές οι ώριμες μπανάνες είναι πλούσιες σε απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπως το κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας, στην πραγματικότητα ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθά στην υγεία των μυών αίσθημα κορεσμού.
Αυτά με καφέ κηλίδες είναι πολύ ευεργετικά, δεδομένου ότι εκτός από πολύ γλυκά, είναι πλούσια σε φολικό οξύ, πολύ σημαντικό για την υγεία των εγκύων. Μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν σε πολλές γλυκές συνταγές, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη ή το λίπος. Μπορείτε να ετοιμάσετε εξαιρετικό μπανανόψωμο με την προσθήκη αποξηραμένων φρούτων και ζάχαρης άχνης.