Πάτρα: Τι λέει η μητέρα του 20χρονου φοιτητή που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Η μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε ότι η εξέλιξη της μηνιγγίτιδας ήταν ραγδαία και οι γιατροί, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να σώσουν το παιδί της

Πάτρα: Τι λέει η μητέρα του 20χρονου φοιτητή που πέθανε από μηνιγγίτιδα
2'

Θρήνος επικρατεί με τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με μηνιγγίτιδα.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε ότι η εξέλιξη της μηνιγγίτιδας ήταν ραγδαία και οι γιατροί, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να σώσουν το παιδί της.

«Ήταν μοριακή μηνιγγίτιδα. Η εξέλιξή της ραγδαία. Τόσο γρήγορα. Τον πήγε η αδερφή του στο νοσοκομείο. Δεν είχε πυρετό εκείνη την ώρα, είχε κάποια εξανθήματα, τα οποία την ανησύχησαν. Αμέσως τον ανέλαβαν (οι γιατροί) και ό,τι πέρναγε από το χέρι τους το έκαναν.

Ήταν πολύ ραγδαίο το μικρόβιο και δεν το πρόλαβαν. Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε, γιατί έχουμε και άλλο παιδί. Η αδερφή του του είπε να πάνε στο νοσοκομείο, επειδή έβλεπε ότι αισθανόταν εξαντλημένος. Δεν είχανε κοιμηθεί κιόλας, γιατί έδινε εξεταστική την προηγούμενη μέρα» είπε η μητέρα του 20χρονου Σωκράτη.

Τι είναι η κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα

Η οξεία μηνιγγιτιδοκοκκαιμία και η κεραυνοβόλος μηνιγγιτιδοκοκκαιμία, με ή χωρίς μηνιγγίτιδα, συγκαταλέγονται στις ελάχιστες λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν θάνατο σε ένα κατά τα άλλα υγιές άτομο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες.

Το 25% των λοιμώξεων από μηνιγγιτιδοκοκκαιμία ξεκινά ως οξεία μηνιγγιτιδοκοκκαιμία, ενώ το 50% των μηνιγγίτιδων συνοδεύεται από σημεία μηνιγγιτιδοκοκκαιμίας, με τα αρχικά συμπτώματα να είναι -συχνά- μη ειδικά, κάτι που κάνει δύσκολη τη διάγνωση.

Ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι πιθανό να προκαλέσει λοιμώδη σύνδρομα, με την οξεία μηνιγγιτιδοκοκκαιμία και την κεραυνοβόλο προφύρα, που αποτελεί σοβαρή επιπλοκή της νόσου και εμφανίζεται στο 15-25% των περιπτώσεων.

Επίσης, σημαντικά συμπτώματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής λοίμωξης είναι η νέκρωση των άκρων και ιδιαίτερα των δακτύλων. Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, η οξεί λοίμωξη μπορεί να φέρει αιμορραγία των επινεφριδίων, επιπεφυκίτιδα, αρθρίτιδα, περικαρδίτιδα, μυοκαρδίτιδα, πνευμονία, περιτονίτιδα και νεφρικά έμφρακτα. Πιο σπάνιο είναι πιθανό να προκαλέσει πάρεση κρανιακών νεύρων, υποσκληρίδια συλλογή, εμπύημα, εγκεφαλικό απόστημα, αταξία, επιληπτικές κρίσεις, τύφλωση και αποφρακτικό υδροκέφαλο. Από εκεί και πέρα, στα παιδιά πιο συχνή νευρολογική συνέπεια είανι η κώφωση, που παρατηρείται στο 5-10% των ατόμων που νόσησαν.

Σημειώνεται ότι η θνητότητα της κεραυνοβόλου σηψαιμίας μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 15-20%.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή