Σέρρες: Μια «διαλυμένη» οικογένεια, ένας θάνατος και μια αυτοκτονία

Ακόμη μια δολοφονία γυναίκας συγκλονίζει το πανελλήνιο, με τόπο αυτή τη φορά τις Σέρρες - Τι «όπλισε» το χέρι του 59χρονου δράστη που σκότωσε τη γυναίκα του

Σέρρες: Μια «διαλυμένη» οικογένεια, ένας θάνατος και μια αυτοκτονία
2'

Ένα τραγικό περιστατικό συγκλονίζει την κοινωνία των Σερρών, όπου ένας 59χρονος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή της συζύγου του, το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από έντονο καβγά.

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και θα πάω να κρεμαστώ. Δεν έχω τίποτα να περιμένω. Το παιδί μου είναι φυλακή και σήμερα έχει και δικαστήριο», φέρεται να είπε στο τηλεφώνημα προς την αστυνομία.

Το σημείωμα του δράστη

Συγκεκριμένα, ο δράστης φέρεται να χτύπησε την 52χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια την έπνιξε με τα χέρια του. Μάλιστα, λίγο μετά την αποτρόπαιη πράξη, ο 59χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία, δηλώνοντας ότι σκότωσε τη σύζυγό του και σκοπεύει να βάλει τέλος στη ζωή του. Το σημείωμα που άφησε πίσω του αποκάλυπτε τον ψυχικό του κόσμο: «Τελικά η αγάπη μπορεί να σκοτώσει. Μάκη, δεν θα σε δικάσουμε, αντίο. Να είσαι δυνατός. Ας με συγχωρέσει ο Θεός, δεν γινόταν αλλιώς. Το ‘κανα για να ησυχάσουμε από όλους».

Ο 59χρονος απομακρύνθηκε από το σπίτι, παίρνοντας μαζί του το σκυλάκι της οικογένειας, και βρέθηκε λίγο αργότερα σε στάνη έξω από το Σιτοχώρι, όπου αυτοπυρπολήθηκε. Το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη σύλληψη του γιου τους για υπόθεση ναρκωτικών και όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημέρα του εγκλήματος συνέπεσε με προγραμματισμένο δικαστήριο για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία εμπλεκόταν ο γιος τους, γεγονός που ενδεχομένως οδήγησε στην ένταση μεταξύ του ζευγαριού.

«Ηταν απομονωμένος, δεν έβγαινε από το σπίτι»

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν με σεβασμό για την άτυχη γυναίκα, ενώ αρκετοί γνώριζαν τις δύσκολες στιγμές που περνούσε. Συγγενείς της είχαν προσπαθήσει να την πείσουν να απομακρυνθεί, φοβούμενοι τα χειρότερα. Από την άλλη πλευρά, ο 59χρονος περιγράφεται ως ένας μοναχικός άνθρωπος, απομονωμένος από το κοινωνικό του περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο thestival.gr η πρόεδρος της κοινότητας Σιτοχώρι Σερρών, κ. Αποστολία Τζήκου αναφέρθηκε σε έναν «απομονωμένο άνθρωπο, εσωστρεφής που δεν κυκλοφορούσε έξω, κάθονταν μέσα στο σπίτι επί χρόνια».



Από την άλλη, η 52χρονη γυναίκα του όπως είπε η πρόεδρος του χωριού ήταν μια «δραστήρια γυναίκα» η οποία εργαζόταν στη φροντίδα ηλικιωμένων.

«Η γυναίκα ήταν δραστήρια, αγωνιζόταν, δούλευε σε φροντίδα ηλικιωμένων, κοιτούσε ηλικιωμένους, ότι μπορούσε έκανε. Ο 59χρονος δεν δούλευε, δεν κυκλοφορούσε» είπε προσθέτοντας ότι «βρέθηκε και ο δράστης αυτοπυρπολήθηκε σε ένα μαντρί έξω από το χωριό».

Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή