Μητέρα Παναγιωτάκη: «Αν αποδειχθεί ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου πείραξε το παιδί μου, δεν θα γλιτώσει»
Δεν μάσησε τα λόγια της η μητέρα του Παναγιωτάκη σε περίπτωση που η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει ανάμειξη στον θάνατο του παιδιού της

Την πρώτη της αντίδραση μετά την αποκάλυψη ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι και επισήμως ύποπτη για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, του τελευταίου βρέφους που πέθανε στην Αμαλιάδα τον περασμένο Αύγουστο, είχε η μητέρα του.
«Αν αποδειχθεί πως η Ειρήνη Μουρτζούκου έχει πειράξει το παιδί μου δεν γλιτώνει από τα χέρια μου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.
Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Ζω έναν Γολγοθά που δεν έχει τέλος. Ζητάω απαντήσεις και δεν παίρνω καμία απάντηση από κανέναν. Ζω με αναμνήσεις, με πράγματα του παιδιού μου, με υποθέσεις…».
Για το πώς αισθάνεται αναφορικά με τις νέες αποκαλύψεις και τα ευρήματα των ιατροδικαστών τόνισε: «Είμαι θυμωμένη, γιατί οι ιατροδικαστές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και βρίσκομαι εδώ επτά μήνες μετά και μαθαίνω από τον ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη που είναι ο τεχνικός μας σύμβουλος ότι το παιδί μου δεν πέθανε από παθολογικά αίτια».
«Προσπαθώ με τον δικηγόρο μου, Τάσο Ντούγκα, να βγάλω μια άκρη και όποιος ευθύνεται, να πληρώσει. Πήγα στο μνήμα του Παναγιωτάκη μου και ορκίστηκα ότι αν κάποιος άπλωνε χέρι στο παιδί μου, θα τον κάνω να πληρώσει», πρόσθεσε.
Σε όσους την κατηγορούν πως δεν φρόντιζε το παιδί της και το παραμελούσε απαντά: «Λένε για εμένα πως δεν φρόντιζα τον Παναγιώτη, πως τον άφηνα βρώμικο και για αυτό στο στομάχι του βρέθηκαν κομμάτια από πλαστικό. Αποκλείεται το παιδί μου να δάγκωσε κάτι και να το κατάπιε, είπε αρχικά.
Μάλλον ο κ. Γκότσης δεν ξέρει τι θα πει παραμέληση. Ας κάνει τη δουλειά του, λοιπόν και ας αφήσει τις Αρχές να κάνουν τη δική τους. Μέχρι και ο πατέρας του Παναγιωτάκη επιβεβαίωσε ότι το παιδί δεν ήταν παραμελημένο. Τέλος, να σας πω ότι το παιδί μου ήταν υγιέστατο και δεν είχε ούτε αναπνευστικό πρόβλημα, ούτε πρόβλημα με το έντερό του», πρόσθεσε η μητέρα του Παναγιωτάκη.
Η πρώτη αντίδραση της Ειρήνης Μουρτζούκου για την υπόθεση του Παναγιωτάκη
«Χτυπάω το κεφάλι μου πάλι, εκεί που πάμε να ηρεμήσουμε ακούμε τα ίδια. Δεν έχω να κρύψω τίποτα, αν είχα να κρύψω θα με έψαχναν», ανέφερε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Ειρήνη Μουρτζούκου για το γεγονός πως θεωρείται ύποπτη για τον θάνατο του Παναγιωτάκη.
Αναφορικά με τους 60 μάρτυρες που είναι έτοιμοι να καταθέσουν εναντίον της η ίδια τόνισε πως «Δεν τους ξέρω εγώ αυτούς τους 60 μάρτυρες». «Με κατηγορούν πώς; Που είναι οι αποδείξεις τους», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι κάτι θα ρίξουν πάνω μου. Για να υπάρχουν 60 μάρτυρες πιστεύω υπάρχει συνομωσία εναντίον μου», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με ορισμένα τατουάζ που έκανε πριν από μερικές ημέρες και τι ακριβώς συμβολίζουν η Ειρήνη Μουρτζούκου είπε πως «Πριν 15 ημέρες έκανα ένα τατουάζ με δύο αγγελάκια. Το είναι είναι για τον Παναγιωτάκη και το άλλο για την κόρη μου. Όσο έχω πονέσει το ένα έχω πονέσει και για το άλλο», είπε η Ειρήνη Μουρτζούκου δίχως να θέλει να σχολιάσει κάτι άλλο.
Τι έδειξαν τα πορίσματα των ιατροδικαστών
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA χθες, 20 Μαρτίου, την ώρα που το πόρισμα του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση αναφέρει ότι ο μικρός Παναγιώτης πέθανε από παθολογικά αίτια, το Ανθρωποκτονιών θεωρεί πλέον την 24χρονη Ειρήνη ύποπτη για ανθρωποκτονία από δόλο ή από αμέλεια όσον αφορά τον θάνατο του παιδιού.
Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης απέδωσε τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη σε ιογενή λοίμωξη, που επηρέασε το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό του σύστημα, οδηγώντας σε εγκολεασμό του εντέρου.
Τα κενά και οι παραλείψεις στις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις
Η αποκάλυψη του τεχνικού συμβούλου Δημήτρη Γαλεντέρη στο MEGA ότι δεν υπάρχει φωτογραφία που να αποδεικνύει τον εγκολεασμό στον Παναγιώτακη, φώτισε κι άλλα πιθανά κενά και παραλείψεις στην πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας.
«Δεν υπάρχει φωτογραφία από τον εγκολεασμό. Μιλάμε για ένα εύρημα που περιγράφεται αλλά δεν φωτογραφήθηκε», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.
Από τα 10 όργανα που στάλθηκαν προς εξέταση, δεν συμπεριλαμβάνεται ο θύμος αδένας. Για σημαντική παράλειψη κάνουν λόγο ορισμένοι ειδικοί, μιας και αυτό το όργανο θα μπορούσε να δώσει σημάδια ασφυξίας.
Επιπλέον, στο πόρισμα Γκότση γίνεται μεν αναφορά στα σημάδια στο πρόσωπο αλλά δεν διευκρινίζεται πώς αυτά προκλήθηκαν. Στο μωρό της Κατερίνας δε, τέτοιες παρόμοιες εκδορές που εντόπισε ο τεχνικός σύμβουλος από μια φωτογραφία κινητού, ούτε καν αναφέρονται στην επίσημη έκθεση που υπογράφει κι αυτή ο Ανδρέας Γκότσης.
Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση του μωρού της Κατερίνας αναφέρεται πως στο πτώμα δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις, μακροσκοπικώς ορατές. Όταν η οικογένεια ζήτησε από τον Ανδρέα Γκότση τις φωτογραφίες νεκροτομής ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχουν ή όχι αυτές οι κακώσεις στο πρόσωπο του παιδιού, η απάντηση του ιατροδικαστή ήταν πως δεν υπάρχουν.
Η οικογένεια ωστόσο θίγει και ένα ακόμα σημείο. Στην έκθεσή του ο Ανδρέας Γκότσης μιλά για ιστορικό επιληπτικών κρίσεων.
«Η ήπια διαταραχή της αρχιτεκτονικής του φλοιού του εγκεφάλου είναι συμβατή με το αναφερόμενο ιστορικό επιληπτικών κρίσεων».
Στον ιατρικό φάκελο όμως του παιδιού, δεν υπάρχει τέτοια διάγνωση. Οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στο παιδί που μπήκε με ουρολοίμωξη και για ένα επεισόδιο σπασμών που δεν ταξινομούνται αλλού.
Πριν «καταλήξει» το μωρό της Κατερίνας στο σπίτι, είχε άλλες δύο κρίσεις και τα τρία επεισόδια, όπως καταγγέλλουν οι γονείς. Δύο στο σπίτι και ένα στο νοσοκομείο που έγιναν παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου.
Σχόλια