25η Μαρτίου: Η Αθήνα «ξύπνησε» με τους 21 κανονιοβολισμούς από το Λυκαβηττό

Την έναρξη των εορτασμών για την 25η Μαρτίου 1821 έδωσαν οι  21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό έδωσαν

25η Μαρτίου: Η Αθήνα «ξύπνησε» με τους 21 κανονιοβολισμούς από το Λυκαβηττό
1'

Με τους «παραδοσιακούς» 21 κανονιοβολισμούς από το πυροβολείο του Λυκαβηττού για την 25η Μαρτίου, «ξύπνησε» σήμερα η Αθήνα.

Ο πρώτος κανονιοβολισμός σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί, από το πυροβολείο του Λυκαβηττού για να αντηχήσουν ακολούθως άλλοι 20 κανονιοβολισμοί, όπως προβλέπει το καθιερωμένο πρωτόκολλο για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος.

Θα ακολουθήσει στις 08:00 η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'.

Στις 10:01 θα ριφθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Στις 11:00, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή