Μήνυση Τσοχατζόπουλου για τη διάρρηξη

Μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά όσων υποκρύπτονται πίσω από τη διάρρηξη του πολιτικού του γραφείου...
1'

Μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά όσων υποκρύπτονται πίσω από τη διάρρηξη του πολιτικού του γραφείου στην Κυψέλη κατέθεσε σήμερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ‘Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Σκοπός ήταν η κλοπή προσωπικών δεδομένων και στοιχείων με στόχο την απειλή εναντίον μου. Η διάρρηξη ήταν επαγγελματικού χαρακτήρα. Είναι η συνέχεια της στοχοποίησής μου και των προσωπικών επιθέσεων που έχουν αναβαθμιστεί σε εγκληματικές ενέργειες» δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο Α.Τσοχατζόπουλος.

Όπως περιγράφει στη μήνυση του, « τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστοι διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο ασφαλείας που υπήρχε στο γραφείο του, χρησιμοποιώντας φωτιά με σκοπό να λάβουν γνώση φυλαγμένων εγγράφων και με προφανή σκοπό να εκμεταλλευθούν τα δεδομένα αυτά.»

Μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 15 ντοσιέ με έγγραφα και στη βιβλιοθήκη άλλα 16 ντοσιέ. Μεταξύ αυτών υπήρχαν διάφορα οικονομικά στοιχεία, αποδείξεις πληρωμών, στοιχεία από δικαστικές αντιπαραθέσεις και αντίγραφα ενημερωτικών σημειωμάτων που απευθύνονταν σε εκείνον για κυβερνητικά ζητήματα διαφόρων υποθέσεων που είχε χειριστεί επί θητείας του σε διάφορα υπουργεία.

«Στόχος είναι να τα αξιοποιήσουν σε βάρος μου, να με εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά, δεν έκλεψαν κανέναν αντικείμενο αξίας, παρά ένα μικρό χρηματικό ποσό. Η ενέργεια αυτή δεν είναι πολιτικά ανεκτή, ζητάω την αποκάλυψη των ηθικών και φυσικών αυτουργών» καταλήγει στη μήνυσή του, ο πρώην υπουργός .