Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Κρήτη

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε ότι βρήκε στο πέρασμά της.

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Κρήτη
2'

Κρανίου τόπο θυμίζει η περιοχή στην Αχαΐα απ’ όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη μέρα είναι τεράστια, ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, καθώς εκτιμάται ότι χιλιάδες στρέμματα, ανάμεσά τους και ελαιόδεντρα παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 14:00 το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά είχε περιοριστεί ανάμεσα στο χωριό Δρέπανο και στο χωριό Πλατάνι, καίγοντας ότι απέμεινε από το πανέμορφο πευκοδάσος.

Σύμμαχος στις προσπάθειες των πυροσβεστών είναι και ο καιρός, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να συνέλθουν από το σοκ που τους προκάλεσε ο πύρινος εφιάλτης.

Την Τετάρτη τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά στη μάχη με τις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Ζευγολατιό Κορινθίας που μαίνεται από χθες το απόγευμα.

Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια του καιρού κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η καταστροφή ωστόσο που αφήνει πίσω της είναι και εδώ τεράστια.

«Καντηλάκια» στην Κρήτη

Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κίσσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι.

Από τις πύρινες γλώσσες καταστράφηκαν καλλιέργειες, εκκενώθηκε το χωριό Παπαδιανά ενώ ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2 σπίτια και 7 αγροικίες.

Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο που χθες ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα, έχει περιοριστεί και παραμένουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή