Ανακλήθηκαν σιρόπι φράουλας και γλυκόζης
Το βενζοϊκό οξύ, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, ενώ τα θειώδη αποτελούν αλλεργιογόνα συστατικά που οφείλουν να επισημαίνονται στη συσκευασία των προϊόντων.
Πρόκειται για τα προϊόντα:
- «Σιρόπι Φράουλας Dolcino prima qualita», σε συσκευασία του 1L, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30/05/2013. (Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία «ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης) και
- «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», σε συσκευασία των 400 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30/07/2013. (Το προϊόν συσκευάζεται από την εταιρεία «Παρμενόπουλος Ανέστης – Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων», Πανουργιά 25, Λαμία).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.