Σάμος: Στους δρόμους μαθητές και γονείς για τα δρομολόγια

Στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και φορείς, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών.

Σάμος: Στους δρόμους μαθητές και γονείς για τα δρομολόγια
1'

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κτίριο του Ενιαίου Λυκείου όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση και από εκεί πορεύτηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα για να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ο οποίος τους δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους.

Στη συνέχεια, πήγαν στο γραφείο του δημάρχου Στέλιου Θάνου από τον οποίο ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους. Ο κ. Θάνος τους είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ούτε μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα ο ίδιος, ωστόσο αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων καθώς είναι άδικο, όπως δήλωσε, τα μισά παιδιά να κάνουν μαθήματα και τα άλλα όχι.

Εξάλλου, ο δήμαρχος τηλεφώνησε, μετά και από απαίτηση των παιδιών, στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να θέσει το θέμα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος μίλησε τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τη βουλευτή του νομού Αγνή Καλογερή, η οποία βρισκόταν μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και δεσμεύτηκε ως το μεσημέρι να δώσει απάντηση. Πάντως, ο δήμαρχος κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις δύο μετά το μεσημέρι για να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.

Σημειώνεται ότι χίλια παιδιά μετακινούνται σε όλο το νησί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή