ΙΣΑ: Καταργείστε το εισιτήριο στα νοσοκομεία

Ειδικό φόρο σε τσιγάρα και αλκοόλ προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να καταργηθεί το μέτρο του 1 ευρώ ανά συνταγή και των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο.

ΙΣΑ: Καταργείστε το εισιτήριο στα νοσοκομεία
1'

Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαρακτηρίζει ως δραματικές τις επιβαρύνσεις του 1 ευρώ για κάθε συνταγή και των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο για τους ασθενείς, χωρίς να υφίσταται ουσιαστική προσφορά στην εξοικονόμηση πόρων.

Μάλιστα υπογραμμίζει, πως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας «τινάζεται στον αέρα» με τις οριζόντιες επιβαρύνσεις του ασθενή και τις συνεχόμενες περικοπές στη φαρμακευτική και νοσηλευτική του περίθαλψη. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι επιβαρύνσεις πλήττουν δυσβάστακτα τον ασθενή που για τη φαρμακευτική του περίθαλψη καλείται πλέον να πληρώνει συμμετοχή που φτάνει μέχρι και 45%!

Γι΄αυτό προτείνει ειδική φορολογία υπέρ του ΕΟΠΥΥ κατά 0,5% στα προϊόντα καπνού και 1% στα αλκοολούχα ποτά.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ακόμη ύποπτη την εμμονή της τρόικας για τέτοια μέτρα μεταξύ των οποίων είναι και η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ενώ το μέτρο δεν πρόκειται να αποφέρει ούτε ένα ευρώ στην εξοικονόμηση πόρων, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το σύστημα υγείας και τον ίδιο τον ασθενή.

Αντίθετα, μέτρα που ισχύουν σε άλλες χώρες όπως η ενίσχυση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η εφαρμογή πρωτοκόλλων ασθένειας και θεραπείας και η θετική λίστα φαρμάκων, θα οδηγήσουν σε πραγματική εξοικονόμηση πόρων και εξυγίανση του συστήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Δυναμικό «παρών» των ιατρών στο Σύνταγμα

Τα «βαποράκια» της TEVA και οι μεγάλες κωλοτούμπες Λοβέρδου και Σαλμά

Ο παραλογισμός της δραστικής σκοτώνει την Υγεία μας!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή