Απεργίες ετοιμάζουν οι γιατροί–Νέα προσφυγή για τη δραστική

Με νέα αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα μπλοκάρει τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, ενώ παράλληλα προετοιμάζει 48ωρη απεργία για τα μέσα Δεκεμβρίου.
1'

Αύριο, η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Π.Ι.Σ., θα καταθέσει ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση της Μόνιμης Επιτροπής των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), που συνεδριάζει στη Λεμεσό. Με το ψήφισμα θα ζητηθεί συμπαράσταση από τους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους, κατά των μέτρων που πλήττουν βάναυσα τους γιατρούς, αλλά κυρίως, την ασφαλή περίθαλψη των Ελλήνων.

Τα παραπάνω αποφάσισε το Δ.Σ. του ΠΙΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση σημειώνοντας πως όσον αφορά τη δραστική ουσία, η αντίθεσή του ιατρικού σώματος έχει διατυπωθεί επανειλημμένως, για την εφαρμογή της στη συνταγογράφηση, διότι καταργεί τη λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος και «σπάει» τη σχέση ιατρού-ασθενή.

Οδηγία στους γιατρούς

Ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει την οδηγία του οι γιατροί να γράφουν στα σχόλια της συνταγής, το φαρμακευτικό σκεύασμα (εμπορική ονομασία), που θεωρούν απαραίτητο για τον ασθενή τους. Στο τέλος της συνταγής θα επισημαίνεται με ειδική κοινή σφραγίδα ότι: «αλλαγή ή άρνηση εκτέλεσης της συνταγής συνεπάγεται πλήρη ανάληψη ευθύνης από τον εκτελούντα για την αποτελεσματικότητα και τις τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων».