Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Κλέβουν μοτοσυκλέτες και ζητούν λύτρα

Σε διάστημα τριών μηνών η συμμορία δραστών απέσπασεδεκάδες μηχανές και ποδήλατα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Κλέβουν μοτοσυκλέτες και ζητούν λύτρα
2'

Ένα νέο φαινόμενο εγκληματικότητας, που αναστατώνει τους πολίτες και προβληματίζει τις Αρχές, έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το xronos.gr που φαίνεται ότι δρα με οργανωμένο τρόπο κλέβει δίκυκλα οχήματα, μηχανές ακόμα και ποδήλατα και στη συνέχεια τηλεφωνεί στους ιδιοκτήτες τους εκβιάζοντάς τους και ζητώντας τους χρήματα για να τα επιτρέψουν. Οι πληροφορίες του «Χ» αναφέρουν ότι σε διάστημα τριών μηνών οι άγνωστοι δράστες απέσπασαν 25 μηχανές και 50 ποδήλατα και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς, αφού ορισμένες μέρες σημειώνονται περισσότερες από μία κλοπές. Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός ατόμου που λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας γυρίζει σε γειτονιές της Κομοτηνής και σημειώνει που βρίσκονται παρκαρισμένες μηχανές και ποδήλατα και στη συνέχεια ειδοποιεί τους συνεργούς του. Ο νεαρός τσιλιαδόρος κινείται τις νυχτερινές ώρες, όπως απαιτεί το επάγγελμά του, οπότε διαπιστώνει με ευκολία τα παρκινγκ των δίκυκλων οχημάτων.

Ιδιοκτήτες προκειμένου να πάρουν πίσω τα οχήματά τους ενδίδουν στους εκβιασμούς των άγνωστων δραστών και τους δίνουν τα χρήματα, χωρίς πολλές φορές να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία. Το ραντεβού ορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και με την παραλαβή του οχήματος, που συνήθως είναι σε καλή κατάσταση, αφού οι δράστες δεν ενδιαφέρονται να το καταστρέψουν, γίνεται και η παράδοση των χρημάτων. Μάλιστα το ποσό που καταβάλλεται είναι διαφορετικό κάθε φορά ανάλογα με την αξία της μηχανής ή του ποδήλατου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ελαιοχρωματιστή, η κόρη του οποίου έπεσε θύμα κλοπής. Το μικρού κυβισμού μηχανάκι της εκλάπη, αλλά λίγες μέρες αργότερα επεστράφη άθικτο όταν ο πατέρας της κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους εκβιαστές και να καταβάλλει το ποσό που του ζήτησαν.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως η αστυνομία αναγνώρισε τους δράστες που έκλεβαν μοτοσικλέτες και στη συνέχεια εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες τους, από τους οποίους ζητούσαν χρήματα για να τούς επιστρέψουν τα δίκυκλα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να τους συλλάβουν. Ο λόγος για τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και εκβίαση. Η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις χθες και όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, που αναζητούνται, είχαν κλέψει, πέρσι το Δεκέμβριο, μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απαίτησαν χρήματα για να την επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη. Η συναλλαγή, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή το θύμα αδυνατούσε να δώσει τα χρήματα που του ζητούσαν. Αντιθέτως, άλλο θύμα, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, ενέδωσε στον εκβιασμό των δραστών καταβάλλοντας το ποσό που απαίτησαν για την επιστροφή της κλαπείσας μοτοσικλέτας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή