«Χρυσό» εφάπαξ 550.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής

Τα προκλητικά προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων αποδεικνύουν πως η ισότητα των πολιτών ισχύει μόνο όταν δε θίγονται τα συμφέροντα των «ημετέρων»...
2'

Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης είναι φυσικά οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αν και έχουν υπαχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ενιαίο μισθολόγιο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν σειρά από οικονομικά «βοηθήματα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λάβει ως εφάπαξ το αστρονομικό ποσό των 550.000 ευρώ! Και για να μην πάει ο νους σας στο «κακό», το ποσό αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει έξτρα εφάπαξ 75 μισθών για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στη σύνταξη.

Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» στο ούτως ή άλλως προνομιακό καθεστώς αμοιβών των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Τρία μόνο από τα ισχυρά ευεργετήματα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χάσμα» που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Καταρχήν, ο βασικός μισθός τους καταβάλλεται προσαυξημένος κατά 25%, ενώ λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους χορηγείται στον ήδη προσαυξημένο μισθό και δεύτερη, επιπλέον, προσαύξηση κατά 15%. Έτσι, ο βασικός μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φτάνει στα 2908 ευρώ, ενώ του απλού δημοσίου υπαλλήλου παραμένει στα 2.023 ευρώ.

Δεύτερον, εάν ο υπάλληλος της Βουλής αποχωρήσει μετά από 30 έτη υπηρεσίας δικαιούται να λάβει ως κύρια σύνταξη το 100% των συντάξιμων αποδοχών του, την ώρα που ο δημόσιος υπάλληλος θα λάβει το 68,6%. Δηλαδή, ο πρώτος θα πάρει σύνταξη 3.049 ευρώ (2.908+140,8), ενώ ο δεύτερος μόλις 1.480 ευρώ (2.023+140.8)x68,6%.

Τρίτον, ο υπάλληλος της Βουλής δικαιούται και διπλό εφάπαξ: ένα από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και ένα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.

Μία από τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης ήταν ότι τα αναγκαία μέτρα λιτότητας θα εφαρμοστούν με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. Μάλλον όμως οι υπάλληλοι της Βουλής, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι χρόνια τώρα τους διορίζουν και τους προστατεύουν, εξαιρούνται...

Διαβάστε επίσης:

Αθανάσιος Νάκος: Δικαιούνται τις υπερωρίες οι υπάλληλοι της Βουλής

Υπάλληλος της Βουλής στις Βρυξέλλες αμείβεται με 8.000 ευρώ!