Τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο και ο ΟΣΚ φτιάχνει κλειστά γήπεδα
Ενώ η χώρα βιώνει οριακές καταστάσεις και πολλά σχολεία δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο, κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με την αμεριμνησία άλλων εποχών.
Ο Δήμος Τροιζηνίας και ο ΟΣΚ ετοιμάζονται να κατασκευάσουν κλειστό γήπεδο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα Μέθανα, στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι Γυμνάσιο και Λύκειο έχουν και τα δύο μαζί, συνολικά, 45 μαθητές και είναι βέβαιο ότι με τη νέα αναδιάρθρωση που θα επιχειρήσει το Υπουργείο Παιδείας θα συγχωνευθούν με το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Γαλατά που αποτελεί την έδρα του Δήμου.
Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα κατασκευής ενός έργου που κοστολογείται 2.5 εκατομμύρια ευρώ, όταν υπάρχουν άλλες πιο επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες.
Η υπόθεση όμως έχει πολλές ουρές.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά στις 21/8/2007 και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Π.Παπασταυρίδης, προσφέροντας έκπτωση 28.66%.
Μετά από ένσταση που κατατέθηκε ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και έγινε νέος που ανέδειξε άλλο εργολάβο.
Έκτοτε, η οικονομική κρίση ''φρέναρε'' την υλοποίηση του έργου.
Ξαφνικά όμως ο ΟΣΚ ανέλαβε...δράση.
Στις 3 Μαϊου, ημέρα Πέμπτη, και τρεις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου, συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο.
Τίθεται,ως θέμα ''η παράταση ισχύος της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΟΣΚ και του Δήμου Τροιζηνίας'' που αφορά το συγκεκριμένο έργο.
Το θέμα συνοδεύεται από την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματικών Συμβάσεων του ΟΣΚ, που φέρει ημερομηνία 2 Μαϊου (δηλαδή την ....προηγούμενη μέρα) και εισήγηση του Δ/ντος Συμβούλου του ΟΣΚ κ.Δρούλια που φέρει ημερομηνία 3 Μαϊου (δηλαδή την ...ίδια μέρα).
Δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΚ (που ακόμα δεν έχει αλλάξει) τρεις μέρες πριν τις εκλογές επιχειρεί να κλείσει θέματα και να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση.
Επισημαίνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ προχωρά ήδη η συγχώνευση του ΟΣΚ με τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Η παράταση ψηφίζεται κατά πλειοψηφία μέχρι τον Ιούνιο του 2013 προκειμένου να μπορεί να γίνει το έργο και να μην μεταφερθούν αλλού οι σχετικοί πόροι.
Και φυσικά, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η σκοπιμότητα και η αναγκαιότητα του έργου.
Δεν θα πρέπει όμως, έστω και σε αυτό το στάδιο να επανεξεταστεί;
Ακούει κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου;