ΤΩΡΑ: Πυκνή χιονόπτωση στο Λασίθι

Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ το τελευταίο δίωρο είναι ιδιαίτερα έντονη και πυκνή - Σε εξέλιξη και η επιχείρηση εκχιονισμού δρόμων
1'

Πυκνή χιονόπτωση εξελίσσεται αυτή την ώρα στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου σύμφωνα με το cretalive.gr ήδη το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει φτάσει τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία φτάνει στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν.

Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ το τελευταίο δίωρο είναι ιδιαίτερα έντονη και πυκνή.

Από τις 5:30 το πρωί, γκρεϊντέρ του Δήμου ξεκίνησε την διαδικασία εκχιονισμού στον κάμπο του Οροπεδίου και μέχρι την Άμπελο με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Μηλιαρά. Ταυτόχρονα από την Κερά και μέχρι το Οροπέδιο συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κατσαμποξάκη προχωρούν τον εκχιονισμό.

Αυτή την ώρα ο δρόμος είναι βατός για αυτοκίνητα με τετρακίνηση και με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού.

Στο μεταξύ, χιόνι πέφτει και στα Ανώγεια. Η πυκνή χιονόπτωση ήταν η αιτία κι ένα όχημα εξετράπη της πορείας του αλλά για καλή τύχη του οδηγού και των επιβαινόντων στο σημείο βρέθηκαν άλλα οχήματα 4x4 και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.