Τα κριτήρια για την μετάταξη των δημοσίων υπαλλήλων
Τα αντικειμενικά κριτήρια με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού
Δόθηκε χθε στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ρυθμίζεται η διαδικασία της μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημοσίου τομέα.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η συμμετοχή του ΑΣΕΠ που καταρτίζει τους τελικούς πίνακες Βαθμολογίας Κατάταξης και Διάθεσης του Προσωπικού, θα είναι καθοριστική, παρέχοντας τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής διαδικασίας. Ειδική ρύθμιση γίνεται και για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης του.
Τα κριτήρια για την μετακίνηση του προσωπικού θα είναι ξεχωριστά για την κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.Μεταξύ των κριτηρίων που θα λαμβάνονται πλέον υπόψη στην εφαρμογή της κινητικότητας είναι οι σπουδές, ο χρόνος της προϋπηρεσίας, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, η οικογενειακή κατάσταση, η ομοεδρικότητα του φορεά προέλευσης και του φορέα υποδοχής και η συνυπαγωγή του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής στο ίδιο υπουργείο.
Δηλαδή εάν ο φορέας προέλευσης υπάγεται ή εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο με εκείνο του φορέα υποδοχής.
Η διαδικασία
Μέσα σε 20 μέρες οι προς μετάταξη υπάλληλοι θα υποβάλλουν αιτήσεις προς το ΑΣΕΠ.Το Ανώτατο Συμβούλιο στο οποίο έχουν διαβιβασθεί οι Πίνακες και οι Αιτήσεις Προτίμησης, καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Δείτε τα κριτήρια στον πίνακα του Ελεύθερου Τύπου