Στους δρόμους τα τρόλεϊ – Παραμένει το χειρόφρενο στα λεωφορεία

Oι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και οι τεχνικοί των λεωφορείων αποφάσισαν έπειτα από συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στους δρόμους τα τρόλεϊ – Παραμένει το χειρόφρενο στα λεωφορεία
1'

Ωστόσο, την πιο «σκληρή» γραμμή διάλεξαν οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Αύριο, αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την απεργία τους συνεχίζουν, πάντως, και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Λίγο νωρίτερα, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης. Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για άμεσο «πάγωμα» της επίταξης κι επιστράτευσής τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή