Προσοχή: Ανάκληση γλειφιτζουριού από τα JUMBO

Σε δειγματοληψία στο υποκατάστημα της εταιρείας Jumbo AEE στον Ταύρο προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, κατά τη διενέργεια ελέγχου μετά από καταγγελία για συγκεκριμένο προϊόν.

Προσοχή: Ανάκληση γλειφιτζουριού από τα JUMBO
1'


Το προϊόν ήταν σε τυποποιημένες μεμονωμένες πλαστικές συσκευασίες με εμπορική ονομασία: CC 55028-Candy Cane 28 / "γλειφιτζούρι μπαστούνι" ημερομηνία λήξης 09.2014 και αριθμό παρτίδας: 254121 ΝS. Το "γλειφιτζούρι μπαστούνι" μπορεί να έχει μία από τις ακόλουθες παραλλαγές: 1) λευκό-ροζ, 2)λευκό-ρόδινο, 3)λευκό-έντονο κόκκινο, 4)πολύχρωμο.

Από τα ανωτέρω δείγματα μόνο το δείγμα λευκό-έντονο κόκκινο είναι "μη κανονικό-μη ασφαλές", διότι ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές Ε129, Ε122, Ε124 και Ε102, οι οποίες δεν αναγράφονται ως όφειλαν στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης. Επίσης, στην επισήμανση απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία "Ε102, Ε124, Ε129 & Ε122: μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά". Το συγκεκριμένο προϊόν εισάγεται από τη Ρουμανία για την εταιρεία Jumbo AEE.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή