Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως τη Δευτέρα

Η τρομακτική νεροποντή «έριξε» το σύστημα. Τα τεχνικά προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν νωρίτερα από τρεις ημέρες
1'

Κατέρρευσε και πάλι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην ΗΔΙΚΑ.

Αυτή τη φορά η αιτία ήταν η καταρρακτώδης βροχή που έφερε την κατάρρευση. Και μάλιστα, τα τεχνικά προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν πρόκειται να έχουν διορθωθεί πριν την ερχόμενη Δευτέρα!

Το πρόβλημα οδήγησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλο επισημαίνοντας ότι οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν!

Στην επιστολή του, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή έχει παρουσιάσει μεγάλα τεχνικά προβλήματα, με αποκορύφωμα την χθεσινή και σημερινή ημέρα. Έτσι, οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν. Σημειώνει δε, πως τα τεχνικά αυτά προβλήματα, έχουν δημιουργήσει χάος και τεράστια ταλαιπωρία σε γιατρούς και ασφαλισμένους. Και όπως ενημέρωσε η ΗΔΙΚΑ τον ΙΣΑ, τα τεχνικά προβλήματα δεν είναι δυνατό να επιλυθούν πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ΙΣΑ τόνισε πως είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη σύντομη προετοιμασία του e-prescription και είχε προτείνει την πιλοτική λειτουργία του συστήματος για την αντιμετώπιση των τεχνικών δυσκολιών, υπογράμμισε όμως ότι τελικά δεν εισακούστηκε.