Σεμινάρια για συσσίτια
Ακριβώς επειδή αυτή είναι η τραγική εικόνα του παρόντος και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και του μέλλοντος, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποφάσισε να πραγματοποιήσει σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε εργαζομένους και εν γένει απασχολούμενους – εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Η διεξαγωγή των σεμιναρίων κατάρτισης αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη για ανάληψη δράσης για τη διασφάλιση της παροχής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων και γευμάτων στους συνανθρώπους μας που απευθύνονται σε συσσίτια για την κάλυψη των καθημερινών τους διατροφικών αναγκών.
Σύμφωνα με δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν ώστε να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης : Πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.
Η έναρξη των σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης έγινε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στο Δήμο Κηφισιάς. Όλα τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν, ενώ μετά τη λήξη τους θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.
Απίστευτο στην Ελλάδα του 2013…