Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την εμπορία ανθρώπων

Περίπου 20.000 γυναίκες και παιδιά, ηλικίας 12-25 ετών, που είναι θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία υπάρχουν στην Ελλάδα όπως εκτιμά η οργάνωση "Α21 Campaign" ενώ λιγότερες από 100 γυναίκες αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την εμπορία ανθρώπων
1'

Γενικότερα, πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου στις μέρες μας. O μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων που διακινούνται είναι ανήλικα παιδιά, κυρίως κορίτσια, ηλικίας 14 ετών.

Ημερίδα ενημέρωσης για την εμπορία ανθρώπων στον 21ο αιώνα, με τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ» διοργανώνει η Α21, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι η Α21 Campaign είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Α21- Καταργώντας την Αδικία στον 21ο Αιώνα», με σκοπό τη δραστηριοποίηση της στην εξάλειψη της δουλείας στον 21ο αιώνα, και συγκεκριμένα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή