DEREE: Ημερίδα για τη Γαστρονομία σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ
ThePoeticsandRealitiesofGastronomy» με αφορμή την έκδοση από τον ΙΚΑΡΟ της μελέτης «H Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος).
Ο Δρ. Αρούχ, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς και μελετητές της ελληνικής γαστρονομίας, είναι ομότιμος καθηγητής του DEREE όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.
Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREEαπό διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
· New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE - The American College of Greece
· Food: The Global Plate - Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας
· You Eat What You Are - Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας
· In Vino Poetica Veritas- Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών
· An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare- Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
· Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films - Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας
Οι παρουσιάσεις θα είναι στην Αγγλική γλώσσα.
[Ημερίδα «SublimeFood: ThePoeticsandRealitiesofGastronomy» – Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, 6 μμ έως 9 μμ – DEREE - TheAmericanCollegeofGreece – Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή – Είσοδος δωρεάν – Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 6009800 εσωτ. 1109]