Πήγαν να ληστέψουν ξενοδοχείο και έπεσαν πάνω σε…

Μία τυχαία συνάντηση που είχαν δύο ληστές λίγο πριν εισβάλουν σε ξενοδοχείο της Αττικής έμελλε να γίνει και η αιτία να «ναυαγήσουν» τα σχέδιά τους.
1'

Οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί από έναν αστυνομικό, ο οποίος τους πέρασε χειροπέδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στη Γλυφάδα, όταν οι δύο νεαροί, ηλικίας 21 ετών έγιναν αρχικά αντιληπτοί από Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να κινούνται πεζή έξω από ξενοδοχείο, έχοντας ο ένας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο Αξιωματικός ακολούθησε τους δύο νεαρούς και τους γνωστοποίησε την ιδιότητά του, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Όπως εξακριβώθηκε λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, με σκοπό τη ληστεία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί η εξωτερική κεντρική πόρτα ήταν κλειδωμένη από υπάλληλο της επιχείρησης.

Στη κατοχή τους καθώς και στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν μεταβεί στο ξενοδοχείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Ένα (1) πιστόλι
• Δύο (2) φακοί
• Τρία (3) γάντια
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και πραγματοποιούσαν ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέρχονταν στους χώρους υποδοχής των ξενοδοχείων και με την απειλή όπλου αφαιρούσαν από τους υπαλλήλους τις εισπράξεις.

Πιο αναλυτικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7-4-2013) διέπραξαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε ισάριθμα ξενοδοχεία στη Γλυφάδα, την Καλλιθέα, τον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.