Εντυπωσιασμένοι οι Αυστριακοί με τη Νάξο

Ύμνους για το νησί της Νάξου αφιερώνει η ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Koronen Zeitung, η οποία παρουσίασε στους αναγνώστες της 3σέλιδο αφιέρωμα σχετικά με τις ομορφιές του κυκλαδίτικου νησιού.
1'

Οι κατά τα άλλα αντιπαθείς προς οτιδήποτε ελληνικό Αυστριακοί, δείχνουν εντυπωσιασμένοι από τη Νάξο, ενώ ο συντάκτης του κειμένου χρησιμοποιεί τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή. "Οι θεοί είχαν δίκιο. Στη Νάξο υπάρχουν όλα όσα συνιστούν ένα ελληνικό νησί" σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ λίγο παραπάνω τονίζεται πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων διατηρεί ανέπαφη την ομορφιά της "παλιάς Ελλάδας", όπως την περιέγραφαν οι ταξιδευτές του 18ου αιώνα.

Η επίθεση φιλίας των αυστριακών δημοσιογράφων και οι εμπειρίες τους από τις παραλίες της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου, δεν είναι πάντως τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα της δουλειάς του γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστρία, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και δύο τουριστικούς οργανισμούς οργάνωσαν μία ξενάγηση που έτυχε σημαντικής αναγνώρισης όπως φαίνεται, καθώς και η επίσης δημοφιλής αυστριακή εφημερίδα Kourir φιλοξένησε μεγάλο αφιέρωμα την περασμένη Κυριακή.