Συγκέντρωση εργαζομένων και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις για τα εργασιακά, τις διαθεσιμότητες και την κινητικότητα.

Συγκέντρωση εργαζομένων και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο
1'

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο της πόλης, υπό τους ήχους των εργαζομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης, κλειστές παρέμειναν οι υπηρεσίες των δήμων του νομού, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕΔΕ για αναστολή της λειτουργίας των δήμων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή των υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σήμερα δεν λειτούργησαν ούτε οι κοινωνικοπρονοιακές δομές και οι υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ οι κινητοποιήσεις στους δήμους θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Τέλος, τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, εργαζόμενοι και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Πηγή φωτογραφίας: Flashnews

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή