Σεισμολόγοι ΑΠΘ: Καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τους σεισμούς. Η φύση ξέρει και καλύπτει τα μυστικά της. Γι' αυτό κι εμείς θα παρακολουθούμε με προσοχή τις επόμενες ημέρες το φαινόμενο», δήλωσε η καθηγήτρια Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ελευθερία Παπαδημητρίου, λίγη ώρα μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,2 και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Σεισμολόγοι ΑΠΘ: Καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης
1'

Επίκεντρο του σεισμού είναι η περιοχή της Αμφίκλειας και, όπως αναφέρει η κ.Παπαδημητρίου, "καταγράφουμε συνεχώς μετασεισμούς στην περιοχή. Ωστόσο, το ρήγμα ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, κάτω από τα πόδια των ανθρώπων που ζουν εκεί και γι' αυτό ήταν τόσο έντονες οι δονήσεις".

Όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι, ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης, είναι μία παράλληλη τάφρος, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια η περιοχή της Αμφίκλειας έδωσε ανάλογες δονήσεις. "Η περιοχή μάς δίνει τέτοια μεγέθη. Είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμούς με παρόμοιο μέγεθος" είπε η κ.Παπαδημητρίου.

Η δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:06 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 121 χιλιομέτρων ΒΔ της Αθήνας και τεσσάρων χιλιομέτρων ανατολικά της Αμφίκλειας. Είχε προηγηθεί μικρότερη δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών, στις 12:03.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή