Προς αξιοποίηση η εκκλ. περιουσία-Διάκριση εξουσιών ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά την ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».

Προς αξιοποίηση η εκκλ. περιουσία-Διάκριση εξουσιών ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ
1'

Κατά τη συζήτησή της στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επανέφεραν το ζήτημα της διάκρισης του ρόλου Κράτους και Εκκλησίας. Παρ' όλα αυτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του κατ' ανοχή και κατ' οικονομία δεν θα αντιταχθεί στην τροπολογία και έτσι η επίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον εισηγητή του Δημήτρη Γάκη, ήταν «παρών» στην τροπολογία.

«Από την πλευρά μας σας το λέω ευθέως: Με ενστάσεις, κατ' οικονομία, κατ' ανοχή, με πολλές επιφυλάξεις - σας ανέφερα ένα πλαίσιο από το οποίο γεννιούνται πολλές επιφυλάξεις και, επαναλαμβάνω, απροκατάληπτα να δει κανείς σελίδα-σελίδα και άρθρο-άρθρο καταλαβαίνει πολλά ή φοβάται πολλά- δεν θα έχουμε αντίρρηση για να περάσει, ας πούμε, αυτό το σχέδιο, αυτή η προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει άμεσα να γίνει μια συνολική συζήτηση για τη διάκριση των ρόλων με σαφήνεια. «Κατά», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι σκοπός της τροπολογίας είναι αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί μέση της εταιρείας που θα συσταθεί και η οποία θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. «Η θέση μας είναι καθαρή για την ανάγκη διαχωρισμού του ρόλου της Εκκλησίας από το Κράτος», δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή