Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στο Μενίδι (pics-vid)

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην οδό Κύπρου, στην περιοχή του Μενιδίου.
Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στο Μενίδι (pics-vid)
1'

Πρόκειται για σπίτια, όπου ζούσαν Ρομά, τα οποία εδώ και δύο χρόνια έχουν κριθεί αυθαίρετα. Σήμερα, κατεδαφίστηκαν 11 οικήματα από τη μία πλευρά του δρόμου, ενώ τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια αναμένεται να προχωρήσει και στην επόμενη φάση της κατεδάφισης άλλων 11 σπιτιών. Η έκταση, στην οποία είχαν χτιστεί τα σπίτια, ήταν σύμφωνα με τα «χαρτιά» του δήμου πάρκο. Ωστόσο, εδώ και δέκα χρόνια Ρομά είχαν εκμεταλλευτεί τον χώρο και ζούσαν σε αυθαίρετες κατοικίες.

Η επιχείρηση έγινε με παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεν έλειψε και η ένταση, με τους κατοίκους να ζητούν να δουν τον δήμαρχο και να καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης. Μάλιστα, μία γυναίκα, η οποία είδε το σπίτι της να κατεδαφίζεται υποστήριξε πως ο σύζυγός της υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πως χρειάζεται μία στέγη.

«Εδώ και δύο χρόνια τα σπίτια είχαν κριθεί αυθαίρετα» υποστήριξε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο πρόκειται για μία διαδικασία που απαίτησε πολύ χρόνο, μέχρι να «ξεκινήσουν» οι μπουλντόζες δουλειά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία νόμιμη διαδικασία, με την αποκεντρωμένη διοίκηση να στέλνει τα απαραίτητα χαρτιά, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή