Πίσω από τα σίδερα της φυλακής η ηγεσία της Χρυσής Αυγής
Πρωτοφανείς εικόνες για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.
Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος οδηγήθηκε στη φυλακή.
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο «υπαρχηγός» του ακροδεξιού κόμματος Χρήστος Παππάς, ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Γιώργος Ρουπακιάς καθώς και η χρυσαυγίτισσα ανθυπαστυνόμος βρίσκονται από ήδη στη φυλακή.
Μάλιστα, Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κρατούνται στο ίδιο κελί σε ειδικά ανακατασκευασμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς ως «υπαρχηγός» και ο Γιάννης Λαγός για εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο «πυρηνάρχης» της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης και ο δράστης της στυγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι, Γιώργος Ρουπακιάς οδηγήθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Η 42χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, όπου και κρατείται.
Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος
Για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής μέχρι στιγμής 18 άτομα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έχουν αφεθεί ελεύθερα, άλλα τέσσερα αναζητούνται από τις Αρχές ενώ για πέντε συλληφθέντες εκκρεμεί η εισαγγελική απόφαση. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Αναμένεται η δίκη της Θέμις Σκορδέλη
Ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της υποψήφιας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη.
Η 50χρονη, που συνελήφθη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Κατά τη μεταφορά της από τη Πρώην Σχολή Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ υποστήριξε στους δημοσιογράφους πως την κατηγορούν «γιατί κυνηγάνε τη Χρυσή Αυγή και για κανέναν άλλο λόγο».
Κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974».
Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών.
Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα. Έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές.
Ο Μιχαλολιάκος «έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος όχι μόνο αρνήθηκε το ναζισμό και τα κείμενα της νιότης του που υμνούσαν τον Χίτλερ αλλά χαρακτήρισε τη διάρθρωση του κόμματος δημοκρατική!
Απολογούμενος ενώπιον των ειδικών ανακριτών είπε «τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος...».
Στην ερώτηση των ανακριτών: «Πώς σχολιάζετε το σημείο του καταστατικού που αναγνωρίζει την αρχή του αρχηγού, συμφωνείτε;» ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε «Κατηγορηματικά απαντώ όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος...».
Για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής
«Όχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και 400.000 στην τράπεζα» υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ερωτηθείς από τους ανακριτές για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι «η μόνη πηγή είναι η κρατική επιχορήγηση» αποκρούοντας κάθε καταγγελία περί εκμετάλλευσης μεταναστών.
«Έχουν δημοσιευθεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες και τους κάνει εντύπωση γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό μας είναι αρκετό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό και πλεόνασμα 400.000 ευρώ».
Για τα τάγματα εφόδου
Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε στην απολογία του: «Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η ΧΑ δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το «αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή» (αφορά σε δήλωσή του για την οποία ο ανακριτής τον ερωτά) αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το προεδρείο παρέμβασή προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψή μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε αντιπρόεδρο». Με τη φράση «θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις – συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».
Για τη δομή της Χρυσής Αυγής
«Δεν υπάρχουν «πυρήνες», υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών», λέει ο Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του και συνεχίζει: «Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής. ....Σε ότι αφορά το γνωστό συμβάν (σ.σ. ο ανακριτής τον ρωτάει για το γνωστό εγέρθητι του Π. Γερμενή τη νύχτα των εκλογών προς τους δημοσιογράφους) είναι μεμονωμένο και ατυχές δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής».
Για τις στρατιωτικού τύπου εμφανίσεις στο Μελιγαλά
Ο Ν. Μιχαλολιάκος δέχεται βροχή ερωτήσεων από τον ανακριτή για τις εμφανίσεις «στρατιωτικού τύπου» της Χ.Α. για τα γεγονότα στο Μελιγαλά αλλά και τα όσα είχα λάβει χώρα σε Μεσολόγγι και Ραφήνα αλλά και σε νοσοκομεία της περιφέρειας «με σκοπό τον εντοπισμό παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών νυχτερινών νοσοκόμων».
Η απάντηση του είναι η εξής: «Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η ΧΑ δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές πράξεις που μου αναφέρατε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγέλλει....Σε ό, τι αφορά τις δραστηριότητες της πράσινης πτέρυγας είναι το οικολογικό τμήμα του κόμματος μέσα στις δραστηριότητες του οποίου συμπεριλαμβάνεται και εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ».
Για τα τηλεφωνήματα και τη δολοφονία Φύσσα
Ερωτηθείς για τα τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία Φύσσα παραδέχεται ότι μίλησε με τον Γιάννη Λαγό για 45 δευτερόλεπτα, αλλά ισχυρίστηκε πως η συνομιλία του αφορούσε σε κάποια εκδήλωσή του. «Εις ότι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ι. Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο.
Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές».
Λαγός: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι
Ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός αρνήθηκε τις κατηγορίες και στόχευσε κατά της αξιοπιστίας των προστατευόμενων μαρτύρων κατηγορίας.
«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με σχεδόν πλήρη βεβαιότητα τα στοιχεία των εν λόγω ανώνυμων μαρτύρων οι οποίοι είναι άτομα παντελώς αναξιόπιστα», είπε ο Λαγός και επιφυλάχθηκε να προσκομίσει περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρώσει την έρευνά του.
Ως προς τα επίμαχα τηλέφωνα που δέχθηκε και έκανε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Λαγός υποστήριξε: «Καθόσον αφορά στις πράγματι αρκετές τηλεφωνικές μου επαφές με τους Πατέλη και Μπενέκη, θέλω να επισημάνω ότι ο αριθμός αυτός δικαιολογείται από την ανάγκη συνεννοήσεων για δύο επικείμενα σημαντικά γεγονότα στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας και συγκεκριμένα την επίσκεψη και ομιλία του ΓΓ κ. Μιχαλολιάκου και την επικείμενη διανομή μεγάλης ποσότητας τροφίμων».
Σε άλλο σημείο, όμως, παραδέχεται ότι «μετά το περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα είχα έντονο διάλογο με τον Πατέλη απαιτώντας να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το τι πράγματι είχε συμβεί, ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμιξη ή εμπλοκή της Νίκαιας στο περιστατικό, διότι όπως φαινόταν δεν μου είχε πει όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν μου είχε εκθέσει όλα τα περιστατικά διότι, τη στιγμή της συνομιλίας είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια».
Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου απάντησε «δεν είναι αληθές ότι υπάρχει γενική πρακτική συντεταγμένης κίνησης τμημάτων οπαδών μας σαν να πρόκειται για στρατιωτικό άγημα. Αυτό συνέβη μόνο μία φορά στις πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης στο Μελιγαλά , στο πλαίσιο των οποίων αποφασίστηκε να κινηθεί ένα τμήμα 30 περίπου ατόμων συντεταγμένα με σκοπό την απόδοση τιμών στα θύματα της περιόδου εκείνης. Δεν υπάρχει γενικευμένη πρακτική συντεταγμένης κίνησης.
Για την ενδυμασία των Χρυσαυγιτών ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός ούτε κεντρική εντολή για ομοιομορφία στην εμφάνιση των μελών ή των υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής. Είναι δική τους απόφαση η επιλογή της ενδυμασίας τους».
Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Χρήστος Παππάς
Ο Χ. Παππάς επιχείρησε να αντικρούσει το «βαρύ κατηγορώ» της Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι η δίωξη εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Ωστόσο ανακριτές και εισαγγελείς έδειξαν το δρόμο της φυλακής στον «υπαρχηγό» της οργάνωσης.
Είναι ο δεύτερος κατά σειρά βουλευτής μετά τον Γιάννη Λαγό που προφυλακίζεται για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, ενώ είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, οδηγείται σιδηροδέσμιος στον Κορυδαλλό.
Ο Χρήστος Παππάς είχε μεταφερθεί με σχεδόν τρεις ώρες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.
Κασιδιάρης: Λόγος της δίωξης τα υψηλά δημοσκοπικά μου ποσοστά
Μοναδικός λόγος της δίωξής μου είναι η ραγδαία άνοδος του κόμματός μου και τα υψηλά ποσοστά που φέρεται να έχω αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων», είπε στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο κατηγορούμενος βουλευτής επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο ισχυρίστηκε ότι «στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων», συμπληρώνοντας ότι «η διαδικασία ήταν κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση». Μάλιστα ο κατηγορούμενος επιχέιρησε να αναλύσει ότι είναι «πολιτικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση , διότι πρόκειται για το κόμμα που στην προμετωπίδα των προγραμματικών του θέσεων βρίσκεται η πάταξη της εγκληματικότητας. Δεν μπορεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού να εναποθέτει τις ελπίδες του για να απαλλαγεί από τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα σε μία εγκληματική οργάνωση».
Σε ερώτηση σχετικά με το «καταστατικό» του κόμματος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ο κατηγορούμενος απάντησε: «Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα αναγνωρίζω, τα χαρακτηρίζω βλακώδη, ψευδεπίγραφα και κατασκευασμένα…Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε φαντασιώσεις και ανοησίες των πολιτικών μας αντιπάλων».
Ο Κασιδιάρης χαρακτήρισε «ανοησίες και φαντασιοπληξίες» και τα περί στρατιωτικής δομής.
Ακόμη υποστήριξε:
* «Κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. η κεντρική διοίκηση της ΧΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με καμία πράξη βίας και προσωπικώς μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα ονόματα τα οποία διάβασα στη δικογραφία αναφορικά με τα κακουργήματα μου είναι παντελώς άγνωστα, πλην του Ρουπακιά, που το έμαθα από τα δελτία ειδήσεων. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος».
* «Η ΧΑ είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση».
* «Οι πόροι του κόμματος από την ημέρα της εκλογής μας στο κοινοβούλιο, είναι οι εισφορές των βουλευτών που οικειοθελώς αποδίδουν μέρος του μισθού τους στο κόμμα, η κρατική χρηματοδότηση, η οποία θεωρώ πως είναι υπέρογκη για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας και υπερεπαρκής για τις ανάγκες λειτουργίας του κόμματος και το κοινωφελές μας έργο. Η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει κανέναν κρυφό χρηματοδότη και όσα προβάλλονται από τον τύπο και τα κανάλια περί εφοπλιστών και βιομηχάνων είναι ασύστολα ψεύδη».
* «Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος διότι τίποτα δεν έχω πράξει. Η δίωξη σε βάρος μου είναι καθαρά πολιτική και έχει στόχο να ανακόψει τη ραγδαία άνοδο του κόμματός μου. Απέδειξα με συγκεκριμένα στοιχεία την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης για την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Σας ζητώ να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να με κρίνετε με βάση τα πραγματικά περιστατικά».
Παναγιώταρος: Είμαι θύμα πολιτικής βίας και όχι θύτης
Θύμα επιθέσεων και μάλιστα από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» όταν του έκαψαν το αυτοκίνητο το 2008 ισχυρίστηκε ότι έπεσε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.
«Είμαι θύμα πολιτικής βίας και όχι θύτης», επιχείρησε να πείσει τους ανακριτές ο κατηγορούμενος.
Ο Παναγιώταρος επέμεινε ακόμη ότι δεν είναι ναζιστές. «Δηλώνουμε Έλληνες εθνικιστές και είμαστε περήφανοι για τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας που πολεμούσαν.
Η απόδοση του χαρακτηρισμού του ναζιστή είναι στα πλαίσια της μαύρης προπαγάνδας των πολιτικών μας αντιπάλων. Ο βηματισμός δεν νομίζω ότι παραπέμπει σε ναζιστικά πρότυπα διότι κατ' αυτόν τον τρόπο ναζιστική τεχνοτροπία θα έπρεπε να είναι το βάδισμα της προεδρικής φρουράς κάθε Κυριακή που βγαίνει συντεταγμένα στον Άγνωστο Στρατιώτη, των προσκόπων, των εθελοντών της ομάδας διάσωσης και λοιπών».
Αναφερόμενος στο ρόλο του αρχηγού τόνισε: «Ο λόγος του έχει την ίδια βαρύτητα με τον λόγο των υπολοίπων είτε στην κεντρική επιτροπή είτε στο συμβούλιο και δεν είναι ανεξέλεγκτος. Στη λήψη ιδιαιτέρως σοβαρών αποφάσεων η άποψή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα».
Για υπόλοιπες δικογραφίες είπε: «Η συγκεκριμένη απόπειρα σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με τα περιστατικά αυτά είναι μεθοδευμένη και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Πουθενά δεν προέκυψε εμπλοκή της Χρυσής Αυγής».
Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση της προφυλάκισης του Μιχαλολιάκου
«Επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση «ήταν η πρώτη αντίδραση του Μιχάλη Αρβανίτη, βουλευτή και δικηγόρου της Χρυσής Αυγής.
«Είσαι ένα διαμάντι» φώναζε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια τη στιγμή που ο προφυλακιστέος γγ της Χρυσής Αυγής έφευγε από το κτίριο της Ευελπιδων.
Από την πλευρά της, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου, είπε στον πατέρα της «μην λυγίζεις».
Η προκλητική στάση των στελεχών της Χρυσής Αυγής
Με απειλές και όχι μόνο στελέχη της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να διατηρούν την προκλητική τους στάση.
Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης δίνει χαστούκι στην κάμερα του Reuters.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μετά την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου απευθυνόμενος προς τους εικονολήπτες αναφέρει «Ανοίχτε-ανοίχτε, μη γράφετε τίποτα, μην αρχίσω και σπάω».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθεί ελεύθερος, έβριζε τους δημοσιογράφους.
«Τώρα θα δείτε σιχάματα!» είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν μπροστά στην Ευελπίδων.
O Ηλίας Κασιδιάρης, εμφανώς κουρασμένος προχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ ο Νίκος Μίχος έπεσε στην αγκαλιά μέλους της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε επίσης:
«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή
Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς
To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια
Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!
Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς
Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό
Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή