Γκρίνια για τις μετατάξεις στον ΟΑΣΑ

«Λίστα ντροπής και λίστα προγραφών» χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι...

2'

«Λίστα ντροπής και λίστα προγραφών» χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, τη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών βάσει της οποίας πρέπει να μεταταγούν από τον Οργανισμό 100 άτομα και όχι 60 όπως αρχικά προέβλεπε ο νόμος, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πρώτα θα έπρεπε να ανακοινωθούν, μέχρι και σήμερα οι θέσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς του δημοσίου, όπου υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, κάτι που δεν έγινε, στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να μεταταγούν και μετά να αναρτηθεί η λίστα με τους, προς μετάταξη, υπαλλήλους.

Όπως αναφέρουν στον ΟΑΣΑ απασχολούνται αυτή τη στιγμή περίπου 180 άτομα, κυρίως ως διοικητικό προσωπικό και μέχρι τέλος Ιουνίου πρόκειται να αποχωρήσουν, λόγω συνταξιοδότησης, περίπου 15 άτομα. Αν από τα 165 άτομα που θα απομείνουν φύγουν τα 100, τότε, σύμφωνα με την εκτίμηση των εργαζομένων αποψιλώνεται πλήρως ο ΟΑΣΑ, τον οποίο ο πρόσφατος νόμος καθιστά Μητροπολιτικό φορέα.

Επίσης εκτίμησαν ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, καθώς θα απαιτηθεί επιπλέον προσωπικό για τη στελέχωση του Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «Τζαμπατζήδων».

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι απευθύνθηκαν στον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρο Βούγια, στον οποίο έθεσαν το θέμα της λίστας των 100 ατόμων. Η απάντηση που έδωσε, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, είναι πως έγινε μια διαδικασία η οποία δεν έπρεπε να γίνει, την απέδωσε σε πιθανό λάθος κάποιου υπαλλήλου του ΥΥΜΔ, αλλά δήλωσε αδυναμία να την ανακαλέσει.

Τέλος, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα προβούν σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις, ενώ θα προσφύγουν και στη δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή