Μέρες τρύγου στο κτήμα Σπυρόπουλου στην αρχαία Μαντινεία
Οι εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία γεμάτη γεύσεις και αρώματα και να γίνουν γνήσιοι συμμέτοχοι της όλης διαδικασίας του τρύγου: Εκτός από τις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κρασί, και ειδικότερα αυτό που προέρχεται από τη βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων και αποτελεί την κύρια ειδικότητα του οινοποιείου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, να τρυγήσουν, να λάβουν μέρος στην επιλογή των σταφυλιών πριν την είσοδό τους στο εκραγιστήριο και να δοκιμάσουν από το φρέσκο φετινό κρασί κατά τη ζύμωση του.
Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν ξεναγήθηκαν επίσης στο οινοποιείο του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, έναν επιβλητικό πέτρινο πύργο, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, που παντρεύει αρμονικά το παλιό με το καινούργιο, όπως ακριβώς το κρασί είναι το πάντρεμα της παράδοσης με την τεχνολογία.
Η εμπειρία της συμμετοχής σε μια γιορτή για το κρασί δεν θα μπορούσε, φυσικά, να θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς την απόλαυση που αυτό προσφέρει σε όλες τις αισθήσεις: Έτσι, κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι καλεσμένοι του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ δοκίμασαν τόσο τα παραδοσιακά φαγητά του τρύγου όσο και πλούσια εδέσματα, με έμφαση στα προϊόντα της αρκαδικής γης, τα οποία τα κρασιά του Κτήματος συνοδεύουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.
Το τέλος της ξεχωριστής αυτής γιορτής άφησε όλους, καλεσμένους και οικοδεσπότες, πλουσιότερους σε γνώσεις, γευστικές και αρωματικές εμπειρίες και πάνω από όλα, σε αναμνήσεις από την ιεροτελεστία του κρασιού και την αρκαδική φιλοξενία: Γιατί το μοίρασμα με αγαπημένα πρόσωπα και η μετατροπή με αυτόν τον τρόπο κάθε στιγμής της καθημερινότητας σε γιορτή ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστα μέρη της φιλοσοφίας του κρασιού και, ως τέτοια, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη γιορτή του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.