Mετανάστες έραψαν τα στόματά τους στην Κομοτηνή

Τρεις μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κομοτηνής έραψαν τα στόματά τους, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
1'

«Τρεις μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κομοτηνής έραψαν τα στόματά τους». Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), προσθέτοντας πως τις τελευταίες δύο μέρες πάνω από 400 μετανάστες κρατούμενοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία με αποχή από το φαγητό.

«Ο Ράτζα κατάγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ότι η κινητοποίηση ξεκίνησε όταν σταμάτησαν να τους δίνουν είδη υγιεινής για την καθαριότητά τους. Από πολλές μέρες σταμάτησαν να τους δίνουν ξυραφάκια. Το φαγητό έχει γίνει χάλια, δεν τρώγεται με τίποτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, μετά τη διακοπή της αποχής τρεις κρατούμενοι, οι Χαν Μονταζίρ, Μοχάμεντ Νεϊκ και Σάχετ Αλί, «κάτω από ένα κλίμα τρομοκρατίας των αστυνομικών», προχώρησαν σε απεργία πείνας και έραψαν το στόμα τους, διεκδικώντας την απελευθέρωσή τους.

Η Κίνηση προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών αντιρατσιστικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη με αίτημα να κλείσουν τα στρατόπεδα μεταναστών, σημειώνοντας πως «θα υπάρξει σύντομα συνάντηση για την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στις 15 Δεκέμβρη».