Συνέντευξη τύπου καθηγητών και δασκάλων για κενά σε σχολεία
Όπως ανέφεραν, στη Β' και Γ' τάξη των 151 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δ. Θεσσαλονίκης, από τα 1036 τμήματα, σε 163, δηλαδή, το 15,7% των μαθητών είναι ενταγμένοι σε τμήματα των 28-30 μαθητών, «περισσότεροι από το όριο των 27 μαθητών που καθόρισε το υπουργείο». Για κενά, σε ολοήμερα σχολεία, σε ειδικότητες, όπως, φυσική αγωγή, πληροφορική, ξένες γλώσσες έκαναν λόγο και δάσκαλοι της Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά.
Αναφερόμενοι στα 40 ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης με καταργημένες ειδικότητες, υποστήριξαν ότι από την Γ' τάξη (όπου προβλέπεται να διδάσκονται για φέτος οι ειδικότητες) στατιστικά προκύπτει ότι «χάνονται 53 διδακτικές ώρες κατά μέσο όρο, σε κάθε σχολείο, κάθε εβδομάδα, συνολικά 2120 ώρες την εβδομάδα και 19.000 ώρες από την αρχή της χρονιάς».
Τέλος, εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ σε διαθεσιμότητα κατήγγειλαν ότι «τίποτε δεν έχει γίνει ως τώρα για να επανενεργοποιηθούν σε δομές της εκπαίδευσης» με «υπαρκτά κενά και ανάγκες» και ζήτησαν να επιστρέψουν στο διδακτικό τους έργο.
Αύριο, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου.