Ρεπορταζ Newsbomb! Πώς κύλησε η πρώτη μέρα των δεκαήμερων εκπτώσεων;

Η αγορά χθες, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, δεν είχε τηρήσει την υποχρεωτική αναγραφή των τεσσάρων τιμών στα ταμπελάκια που συνόδευαν τα προϊόντα σύμφωνα με το ρεπορταζ του Newsbomb.gr
1'

Όπως φαίνεται η πλειοψηφία ακολουθεί το παλιό σύστημα με την αναγραφή της τιμής προ εκπτωσης και με την αναγραφή της τιμής μετά την έκπτωση.

Όπως είπαν οι ίδιοι έμποροι χαρακτηριστικά : «Δεν έχουμε προλάβει, αλλά οι εκπτώσεις ισχύουν κανονικα και τις επόμενες μέρες θα φανεί και η διάφορα ελπίζουμε στον τζιρο»

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ΕΣΕΕ εως τώρα δείχνουν ότι οι έμποροι δεν είναι σύμφωνοι με το άνοιγμα των καταστημάτων τους την Κυριακή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00, ο Πειραιάς 11:00-15:00, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00 - 20:00.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Εκπτώσεις 4 φόρες το χρόνο και ας γκρινιάζουν ορισμένοι

Θ.Σκορδάς: Όπλο για το εμπόριο η λειτουργία τις Κυριακές

ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ την Κυριακή – Θα μας βρουν μπροστά τους