Αιτήσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας

Παρουσία οκτώ πρυτάνεων από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών
1'

Mε τις αιτήσεις οποίες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τόσο τα Πανεπιστήμια, όσο και ο Σύλλογος υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης, που διήρκεσε 4 ώρες, επισημάνθηκε ότι η κατάργηση των 1.349 οργανικών θέσεων θα προκαλέσει αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ενώ είναι αδύνατη η διαφύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων τους και των υπερουσίων τους (γραφεία, αίθουσες, κ.λπ.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η έλλειψη προσωπικού θα προκαλέσει αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, όπως είναι το Αττικό και το Αρεταίειο.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας επισημάνθηκε ότι η απομάκρυνση των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων είναι μνημονιακή υποχρέωση και δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 200 διοικητικοί υπάλληλοι.

Διαβάστε επίσης:

Πρυτάνεις: Αν απολυθούν διοικητικοί δεν θα λειτουργούν τα πανεπιστήμια

Διαθεσιμότητα ΑΕΙ: Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις αναστολής