ΕΡΤ: «Συστάσεις προς αποχώρηση» η επιχείρηση εκκένωσης

"Συστάσεις" προς αποχώρηση απο Δημόσιο Κτίριο χαρακτηρίζουν οι εισαγγελικές αρχές, την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ που έγινε τα ξημερώματα απο την αστυνομία παρουσία του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Γκίζη.
ΕΡΤ: «Συστάσεις προς αποχώρηση» η επιχείρηση εκκένωσης
1'


Πληροφορίες από ανώτερες δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθές η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την προϊσταμένη της Παναγιώτας Φάκου , για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Η διαδικασία δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου που αφορά το αποινικό αδίκημα της κατάληψης δημοσίου κτιρίου (334 παρ 3 ΠΚ) αλλά επιλέχθηκε ο δρόμος της "υποβολής συστάσεων προς τους εργαζόμενους" για να αποχωρήσουν απο το κτίριο.

Δηλαδή ο εισαγγελέας παρίστατο στο χώρο ουσιαστικά ως "διαπραγματευτής" για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα πλαίσια του άρθρου 24 παρ.4 του νόμου 1756/88 περί κανονισμού δικαστηρίων.

Η εφαρμογή αυτών των διατάξεων επιλέχθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, ούτε να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται με την κατάληψη δημοσίου χώρου.

Άλλωστε γι'αυτό και τελικά δεν υπήρξαν συλλήψεις εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Αποχώρησε ο εισαγγελέας

ΕΡΤ: Το μήνυμα των εργαζομένων μέσω της ιστοσελίδας τους

ΕΡΤ: Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες

Βίντεο: Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΕΡΤ: Πέρασαν το μπλόκο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Η είσοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Στρατούλης: Πραξικοπηματική ενέργεια η επέμβαση στην ΕΡΤ (vid)

Αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα

ΕΡΤ: Αστυνομική επέμβαση παρουσία εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα