"Εναέριος" εκβιασμός

Συνεχίζουν την εκβιαστική τακτική τους οι αεροπορικές εταιρείες, αφήνοντας πόλεις και περιοχές...
1'

Συνεχίζουν την εκβιαστική τακτική τους οι αεροπορικές εταιρείες, αφήνοντας πόλεις και περιοχές της χώρας χωρίς αεροπορική σύνδεση.

Η «Aegean Airlines» έκλεισε και τυπικά τα γραφεία της στα Γιάννενα, παρότι οι πτήσεις της εταιρείας προς την πρωτεύουσα της Ηπείρου ίχαν πάντα μεγάλες πληρότητες που δεν έπεφταν από το 85%.

Η Aegean είχε διακόψει τις πτήσεις της προς και από τα Γιάννινα εδώ και επτά μήνες με την δικαιολογία ότι, λόγω των έργων που εκτελούνταν στο διάδρομο, τα αεροσκάφη της δεν μπορούσαν να προσγειωθούν.
Η τακτική αυτή της Aegean προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες που έφθασαν και στη Βουλή με ερωτήσεις ντόπιων βουλευτών, οι οποίοι επεσήμαναν ότι έγινε ένα μοίρασμα των προορισμών από Aegean και Olympic Air, αρχικά με βάση τον σχεδιασμό για συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Όταν η συγχώνευση έδειξε ότι δεν θα καρποφορήσει, συνεχίστηκε η τακτική αυτή σε συμφωνία των εταιρειών, όχι μόνο για τα Γιάννινα αλλά και άλλων προορισμών.

Τώρα το μονοπώλιο των πτήσεων προς τα Γιάννενα έχει η Olympic Air με τις τιμές των εισιτηρίων να κινούνται σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα και συχνότητα δρομολογίων, που δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής.