Προσκυνούσε τον θεό Έρωτα – Αυτά ήταν τα σαλέ του αμαρτωλού καλόγερου

Κόκκινα ράσα, χρυσά μαχαιροπίρουνα, μοντέρνες τοιχογραφίες και... αγαλματάκια με τον σκανδιαλάρη θεό Eρωτα! Αυτό είναι το σκηνικό που δεσπόζει στη μονή Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής Παιανίας, εκεί όπου πρωταγωνιστεί ο πατήρ Ποιμένας, τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής χαρακτήρισε «λύκο με ένδυμα προβάτου» καιρό πριν από την εμφάνισή του στο «Κάτι ψήνεται» του Αlpha και πολύ πριν αποκαλυφθεί η ροζ δράση του.
3'

Υπεύθυνος για τα πάθη θνητών και μη στην αρχαιότητα, ο θεός Eρωτας (όπως αποδεικνύεται) δεν επιλέχθηκε τυχαία στη διπλή μάλιστα σύνθεση με τις μεγάλες γλάστρες που κοσμεί το μοναστήρι, κυριαρχώντας στην είσοδο ενός εκ των κτηρίων της Μονής, για την οποία ο μητροπολίτης Μεσογαίας προειδοποιεί τους πιστούς με εγκύκλιο «ούτε απέξω να μην περνάτε».

Στα μετόχια στηρίχθηκε ολόκληρο το «πρότζεκτ», όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Στην πραγματικότητα τα μετόχια αυτά είναι και το «όχημα» προς το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ανέγερσης μιας εντυπωσιακής και πολυτελούς μονής στην Εύβοια, αφού μέσα από αυτά γίνονται η επικοινωνία, τα τραπεζώματα και η προσέγγιση των πιστών.

Στην Εύβοια, στην περιοχή Aνω Βάθεια της Αμαρύνθου, εκεί όπου ανεγείρεται το μεγάλο μοναστήρι (δίπλα ακριβώς από το υπάρχον και πιο «ταπεινό» κτίριο), φτάνει σήμερα άσφαλτος, που χρηματοδοτήθηκε με 44.000 ευρώ από την ίδια τη μονή Μυρελαίου. Στην Παιανία η μονή Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή Χαλίδου, είναι ένα φανερά ακριβό συγκρότημα, χτισμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα, που περιλαμβάνει κελιά μοναχών, το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, τραπεζαρίες και σαλόνια με τζάκι - διακοσμημένα επιμόνως με πλαστικά λουλούδια. Ανάμεσα στα έπιπλα φιγουράρουν χρυσοποίκιλτα τραπέζια, ενώ στην ατμοσφαιρική ταράτσα με την όμορφη θέα στρώνονται τα καλοκαίρια τα τραπέζια για τους προσκυνητές. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλεπήβολος ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, επίσης μετόχι της μονής Μυρελαίου, αλλά και το παρεκκλήσι της Αγίας Ταβίθας, που ομοίως είναι υπό ανέγερση.

Εξαιρετικά δραστήρια η μονή των Αγίων Πάντων, το μετόχι της μονής Μυρελαίου στα Σελήνια της Σαλαμίνας, με τις πολύχρωμες τοιχογραφίες και τις σημαίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, που διοργανώνει περιφορές εικόνων και αρτοκλασίες, με τους πιστούς να μεταφέρονται με πούλμαν στην περιοχή.

Στη Νέα Ιωνία του Βόλου μετόχι της μονής Μυρελαίου είναι η μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης και Εφραίμ του Νεοφανούς και Θαυματουργού, που επίσης προσελκύει αρκετό κόσμο, ειδικά στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Η μονή και τα μετόχια της (σύμφωνα με ανακοίνωση του μητροπολίτη Μεσογαίας «αποτελεί δούρειο ίππο κατά της πίστεώς μας») ανήκουν, όπως τονίζεται σε σχετική επιστολή της μονής, «στο Πατριαρχείο Κιέβου και μνημονεύουν τον Πατριάρχη Φιλάρετο, επίσημο και αναγνωρισμένο από το κράτος της Ουκρανίας εκκλησιαστικό ηγέτη».

«Αν είναι να κολαστώ, θέλω μόνο μαζί σου»

Το τραγουδούσε με εξοργιστικό νάζι στο γαλακτομπούρεκο ο πατήρ Ποιμένας στο επεισόδιο του «Κάτι ψήνεται», που έφερε θύελλα αντιδράσεων αλλά και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, δίπλα στο κρεβάτι με τις μπρούντζινες λεπτομέρειες, κρεμασμένο σε ένα έπιπλο, είναι το λευκό, χρυσοκέντητο πετραχήλι για να μην τσαλακωθεί! Την κορυφή του επίπλου στολίζουν εικόνες, ενώ στον μεγάλο καθρέφτη πάνω από το σιδερένιο προσκέφαλο αντικατοπτρίζεται (όπως φαίνεται - αν και όχι καθαρά) η γαλανόλευκη σημαία. Ο χώρος όπου είναι γυρισμένο το βίντεο της ντροπής -έφτασε στην εφημερίδα σε επτασφράγιστο φάκελο χωρίς αποστολέα- φαίνεται να είναι το κελί του στο μοναστήρι.

Ποιους επώνυμους προσκάλεσε

Προκειμένου να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πιστούς, ο Ποιμήν Ταλαντζής είναι φανερό ότι κυνήγησε όσο μπορούσε τη δημοσιότητα και όχι μόνο με την εμφάνισή του στο «Κάτι Ψήνεται», που τελικά τον... έψησε, ή στο «ΟΛΑ», μια εκπομπή που μάλλον δεν περίμενε κανείς ότι θα διάλεγε ένας ιερέας για να εμφανιστεί. Η ειδικότητά του ήταν να «πλευρίζει» ανυποψίαστους επωνύμους προκειμένου η μονή να αποκτά έξτρα γόητρο. Έτσι στο ιστολόγιο της μονής Μυρελαίου έχει αναρτήσει φωτογραφίες με επωνύμους που τον επισκέφθηκαν, μεταξύ των οποίων η Εφη Θώδη, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Αγγελική Δαλιάνη, ο Χρήστος Πλαΐνης αλλά και ο Φαίδων Γεωργίτσης.