Πίσω ολοταχώς το υπουργείο για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια
Σύμφωνα με τον πρύτανη ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Δηλαδή η αργία θα μετατραπεί σε διαθεσιμότητα κι η διαθεσιμότητα σε κινητικότητα και επανατοποθέτηση στο ίδιο ίδρυμα ή σε άλλα».
«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση» δήλωσε ο πρύτανης. Τόνισε επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.
Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Για αυτό το λόγο και οι 650, από τους 1.150 διοικητικούς, θα πάνε εκεί που υπάρχουν κενά.
Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του συλλόγου Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.
Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.
Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 500
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι «να δημιουργηθούν οι συνθήκες και τα προγράμματα κινητικότητας από τα ίδια τα ιδρύματα αλλά και από άλλους φορείς τους Δημοσίου που θα προωθήσουν όσους απομένουν σε διαθεσιμότητα.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Διαβάστε επίσης:
ΤΩΡΑ: Κρίσιμη συνάντηση Αρβανιτόπουλου – διοικητικών υπαλλήλων
Νέες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ