ΕΥΠ: «Αντίσκηνο» υποκλοπών αξίας 110.000 ευρώ στο Μαξίμου

Την τοποθέτηση μιας ειδικής «τέντας» στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν στην ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προστατέψουν από πιθανές υποκλοπές τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους πολιτικούς.

ΕΥΠ: «Αντίσκηνο» υποκλοπών αξίας 110.000 ευρώ στο Μαξίμου
1'

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα – κατά την τακτική του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα - οι Έλληνες αξιωματούχοι ετοιμάζονται να εξαγοράσουν από αμερικανική εταιρεία μια ειδική «σκηνή μέσα από την οποία τα πολιτικά πρόσωπα θα μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο χωρίς να τους ακούνε τι λένε».

Η «τέντα» κοστίζει περίπου 110.000 ευρώ και αναμένεται να θωρακίσει τις συσκέψεις και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των στελεχών της.

Η τέντα - αντίδοτο στις υποκλοπές διαθέτει ένα υλικό ενισχυμένου υφάσματος με ειδικές ίνες, το οποίο δημιουργεί έναν χαλαρό «κλωβό ασφαλείας» που δεν επιτρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε ακρόαση συνομιλιών.

Η πρώτη παρουσία του «αντίσκηνου ασφαλείας» έγινε γνωστή στο ταξίδι του αμερικανού προέδρου στη Λατινική Αμερική το 2011, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν σε φωτογραφίες να μιλάει μέσα από αυτό ενώ βρισκόταν σε σουίτα του ξενοδοχείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα