Δήμος Αθηναίων: Μειωμένος ο νέος προϋπολογισμός

Μειωμένος κατά 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, εγκρίθηκε με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων...
1'

Μειωμένος κατά 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, εγκρίθηκε με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2011,σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η απόφαση να διεξαχθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ξενοδοχείο, καθώς το Δημαρχείο Αθηνών εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίες έθεσαν θέμα νομιμότητας, με συνέπεια στη συνεδρίαση να συμμετάσχουν μόνο οι παρατάξεις του Δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη και του Γ.Αμυρά «Επιμένουμε Αθήνα».

Ο Γ.Καμίνης, αμέσως μετά δήλωσε, η επιλογή του χώρου έγινε για λόγους ασφάλειας και δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης των δημοτικών συμβούλων.

Ο δήμαρχος παράλληλα κατήγγειλε τις υπόλοιπες παρατάξεις ότι «επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού», προσθέτοντας ειδικά για τον προκάτοχό του, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι επικαλέσθηκε «αβάσιμες διαδικαστικές ενστάσεις».

Επίσης, στη συνεδρίαση ψηφίστηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ύψους 19 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό, πρώτη θέση έχουν τα έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, και ακολουθούν έργα σε κοινόχρηστους χώρους (3,2 εκατ. ευρώ) και έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων (2,66 εκατ. ευρώ).