Σοκ σε νοσοκομείο της Κρήτης: Βγάζουν τους νεκρούς στα μπαλκόνια

Δραματική είναι η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, οι υπεύθυνοι του οποίου αναγκάζονται να αφήνουν ακόμη και στα μπαλκόνια (!) τους νεκρούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
2'

Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους που δόθηκαν στο νοσοκομείο, μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκτασή του.

Τότε τέθηκαν στη διάθεση του νοσοκομείου δυο κοντέινερ, τα οποία θα χρησίμευαν ως νεκροθάλαμοι. Υπό αυτές τις συνθήκες οι νεκροί παραμένουν εκτός των προβλεπόμενων χώρων.

Όπως δήλωσε στο CretePlus.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζέλειου και μεταφορέας κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης:

«Προχθές, έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειάσει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς βεβαία που υπήρχαν συνοδοί του εκλιπόντος στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς».

Διατάχθηκε ΕΔΕ από το υπουργείο

Έπειτα από τις καταγγελίες για την ύπαρξη σωρών ασθενών που παραμένουν εκτός προβλεπόμενων χώρων παραμονής τους, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κοινή θέα από ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου το υπουργείο Υγείας, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία, εντός της οποίας θα πρέπει να κατατεθεί το πόρισμά της την 7 η Φεβρουαρίου του 2014.

«Παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να οριστεί αρμόδιο όργανο διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'', σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για την ύπαρξη σωρών ασθενών που παραμένουν εκτός προβλεπόμενων χώρων παραμονής τους, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κοινή θέα από ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου.
Τα σχετικά πορίσματα του αρμόδιου οργάνου θα πρέπει να έχουν κατατεθούν το αργότερο έως 7/02/14», αναφέρει η εντολή του υπουργείου.