«Σωσίβιο» για τον υπουργό Ναυτιλίας η βουλευτική ασυλία

Οι 143 βουλευτές που καταψήφισαν την άρση της ασυλίας του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προστάτευσαν τον υπουργό Ναυτιλίας από την άσκηση δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος που είχε ζητήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
2'


Η υπόθεση αφορούσε σε αγορά από το Δήμο Γλυφάδας δύο ακινήτων, η οποία φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με ποσό που ανέρχεται σε 7,3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν κατά την πραγματοποίηση της αγοράς δημοτικός σύμβουλος.

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής βασίστηκε σε πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων, σύμφωνα με το οποίο 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου φέρονταν να έχουν ζημιώσει το δημόσιο, καθώς αντί να ολοκληρώσουν διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για δύο ακίνητα, προχώρησαν σε απευθείας αγορά τους με αυξημένο τίμημα, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες εκτάσεις αμφισβητούνται από το δημόσιο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε «κάποιους τοπικά αντιπολιτευόμενους» που λόγω της δικής του συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλησαν «να κερδίσουν δημοσιότητα εξαπολύοντας μύδρους, αρθρογραφώντας και παρεμβαίνοντας συστηματικά στη Δικαιοσύνη».

Να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και να κριθεί ο υπουργός απ' αυτή ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου τόνισε ότι «δεν είναι μία απλή μήνυση καθώς η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος αναφέρει ρητά ότι οι συγκεκριμένοι είκοσι επτά, για τους οποίους ζητείται η δίωξη, έχουν διαπράξει το έγκλημα της μη υπεράσπισης δημόσιας περιουσίας. Βεβαίως γνώριζαν ότι πρόκειται για δημόσια περιουσία» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο μηνυτής και τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καραπάνος εξέφρασε τη λύπη του που η πλειοψηφία της Βουλής, όπως σημείωσε, «σε ένα έγκλημα σημαντικού χρηματικού ύψους κατά το πόρισμα των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος προτίμησε και αποφάσισε να προστατεύσει τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη αντί να επιδιώξει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης:

Αρση της ασυλίας του Βασίλη Καπερνάρου