Θεσσαλονίκη: Οι αγελαδοτρόφοι καλούν σε διάλογο τον υπουργό Ανάπτυξης
Ταυτόχρονα καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιμείνει στη σθεναρή της στάση υπέρ της ελληνικής γαλακτοπαραγωγούς αγελαδοτροφίας και της κτηνοτροφίας γενικότερα.
Ζητούν επίσης από τους βουλευτές του κοινοβουλίου να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της εγχώριας παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας και ποιότητας, πιθανολογούμενα κάπως φθηνότερα, υποστηρίζοντας έτσι την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, το ελληνικό γάλα, το ελληνικό γιαούρτι και το ελληνικό τυρί.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των τριών φορέων επισημαίνεται ότι "το γάλα των δέκα ημερών που θέλει να επιβάλει ο υπουργός στην ελληνική αγορά είναι ένα υποβαθμισμένο προϊόν- κονσέρβα, λόγω θερμικής επεξεργασίας αλλά και λόγω έλλειψης φρεσκάδας, καθώς, όπως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, η θρεπτική αξία του γάλακτος μειώνεται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία παστερίωσης και είναι ευθέως ανάλογη με τον χρόνο που πέρασε από την ημερομηνία παραγωγής".
Οι εκπρόσωποι των τριών φορέων καταγγέλλουν ότι "στο στόχαστρο του υπουργείου Ανάπτυξης εισήλθαν το τυρί και το γιαούρτι, για τα οποία μεθοδεύεται η προσαρμογή της νομοθεσίας ούτως ώστε να επιτρέπεται η παρασκευή τους από σκόνη γάλακτος".