Τα χάλια του ΕΣΥ διώχνουν τους Αμερικανούς από Ανδραβίδα και Άραξο

Είδαν την κατάσταση στο Νοκοκομείο του Ρίου και αναθεώρησαν...

1'

Οι Αμερικανοί διέγραψαν την Ανδραβίδα και τον Άραξο από τις υποψήφιες αεροπορικές μονάδες για την μεταστάθμευση των αεροσκαφών τους, επειδή έκριναν ανεπαρκές το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή.

Αυτό προέκυψε από επίσκεψη κλιμακίου της USAF (πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου, βλέποντας την καθημερινότητα του νοσοκομείου, δηλαδή τα ράντζα απλωμένα στους διαδρόμους, τον πανικό που επικρατούσε και την έλλειψη προσωπικού, αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για ανάπτυξη επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο.

Οι Αμερικανοί μιλάνε για «αξεπέραστο πρόβλημα», εκτός και αν «διατεθεί ειδική μονάδα του νοσοκομείου που να είναι έτοιμη να περιθάλψει το προσωπικό της USAF αν χρειαστεί».

Και βέβαια δεν αναφέρονται μόνο στην περίθαλψη των πιλότων που τυχόν χτυπηθούν, αλλά σε όλο το αμερικανικό προσωπικό που θα εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο για όλη τη διάστημα των επιχειρήσεων.

Ένα ακόμη εμπόδιο στην εγκατάσταση αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή, είναι οι υποδομές των αεροπορικών μονάδων Ανδραβίδας και Αράξου. Η ανάπτυξη των F-15 θεωρείται δύσκολη, αφού είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα F-16, οπότε δεν χωράνε στα νυν σέλτερ του Αράξου, ενώ υπάρχει θέμα ακόμα και για τα σέλτερ της Ανδραβίδας (1,3 μ. πιο φαρδύ το F-15 από τα ελληνικά F-4 που επιχειρούν από την Ανδραβίδα).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή