Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε την «ΕΛΣΤΑΤ»
H πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της επιθεώρησης των δικαστών Αντώνης Αθηναίος, άσκησε σε βάρος της κ. Πεδιαδίτη πειθαρχική δίωξη.
Η πειθαρχική δίωξη στηρίχθηκε σε σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Ιωάννη Αδαμόπουλου, σύμφωνα με την οποία η ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη ζήτησε από την Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, να συναντηθούν εκτός γραφείου.
Αμέσως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Κολιοκώστας διαβίβασε την εν λόγω αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για τα περαιτέρω.
Επιπλέον ο κ. Κολικώστας διαβίβασε στη συνέχεια και δημοσίευμα του Τύπου στο οποίο γινόταν αναφορά στους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της ανακρίτριας σχετικά με την έρευνα της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, στην οποία το Newsbomb.gr είχε ήδη αναφερθεί την περασμένη Παρασκευή, ανοίγει ο δρόμος για τη νομική κατάρριψη του μνημονίου.
Αν δε, χαρακτηριστεί και η δανειακή σύμβαση ως «παράνομη», το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτήν καθίσταται «απεχθές».
Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να κριθεί ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις με τους δανειστές.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, μένει να εξακριβωθούν, η άσκηση της ποινικής δίωξης, πάντως, αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη δεν υποκύπτει σε πολιτικές σκοπιμότητες ή ισχυρά συμφέροντα.
Διαβάστε επίσης:
Ανοίγει ο δρόμος για τη νομική κατάρριψη του μνημονίου
Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ
Κυβέρνηση-δανειστές θέλουν τον Προβόπουλο, ως διοικητή, στην ΤτΕ
Υπόγεια χτυπήματα της τρόικας σε Στουρνάρα με όπλο τον Προβόπουλο
Με τους διαλόγους ΓΑΠ-Στρος Καν,Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου τι γίνεται;
«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Τρόικας στον Γ. Προβόπουλο
Λήγει η θητεία Προβόπουλου: Μια ενδιαφέρουσα εκλογή χωρίς κάλπες