Συγκεντρώσεις αγροτών σε Μακεδονία και Θράκη

Με μηχανοκίνητες πορείες σε κεντρικές οδούς συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
2'


Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι, αγρότες από τους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης μπήκαν στο κέντρο των πόλεων με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, δίνοντας τον τόνο της κινητοποίησης που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες. Το διάστημα αυτό, όλες οι διοικητικές και οι οικονομικές υπηρεσίες των δήμων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης) παρέμειναν κλειστές σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στην Καβάλα, περίπου 700 άτομα από όλο τον νομό, με 100 τρακτέρ, συγκεντρώθηκαν στον δημοτικό κήπο, στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση, εκτός από τους αγρότες συμμετείχαν εκπρόσωποι από τριάντα σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ τη στήριξη τους παρείχαν και όλοι οι δήμοι.

Για "ισοπεδωτική κυβερνητική πολιτική, που πρέπει να αλλάξει άμεσα" έκαναν λόγο, στις τοποθετήσεις τους, οι επικεφαλής των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα.

Ακολούθησε πορεία, με κατεύθυνση το διοικητήριο, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Καβάλας, με τους διαδηλωτές να αποκλείουν συμβολικά, για περίπου μια ώρα, την είσοδο της εφορίας και να επιδίδουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υποδιευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας.

Στην Ξάνθη, αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, με περίπου 20 αγροτικούς ελκυστήρες, κατόπιν ορίου που έθεσε η Τροχαία προκειμένου να αποτραπεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλούς συναδέλφους του τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης, ενώ "δίκαιη φορολόγηση" ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης Θανάσης Λουκμακιάς.

Στη Δράμα, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία, όπου και παρέταξαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα κυβερνητικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι τους οδηγούν στον αφανισμό, ενώ οι κτηνοτρόφοι σημείωσαν πως βλέπουν τα ζώα τους να πεθαίνουν εξαιτίας της αδυναμίας τους να τα ταΐσουν λόγω του υψηλού κόστους των ζωοτροφών.